kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

tähtijuttu: Yhden lähtö tarjosi toi­sel­le kodin – ta­voi­tim­me kolmen muut­ta­jan ketjun ja kur­kis­tim­me kuntien väes­tö­en­nus­tei­siin

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Turk­ki­la ja Vers­luis hui­pen­si­vat pitkän kauden on­nis­tu­mi­seen MM-jääl­lä - Suo­ma­lais­pa­ri on pi­tä­mäs­sä 12. sijansa

Montpellier/Helsinki
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat pitämässä asemansa taitoluistelun MM-kilpailujen vapaatanssin jälkeen.
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat pitämässä asemansa taitoluistelun MM-kilpailujen vapaatanssin jälkeen.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat pitämässä asemansa taitoluistelun MM-kilpailujen vapaatanssin jälkeen ja päättämässä kauden onnistuneeseen kilpailusuoritukseen Ranskan Montpellierissä. Perjantain rytmitanssissa he saivat 71,88 pistettä ja lähtivät lauantain vapaatanssiin 12. sijalta. Vapaatanssi tuotti 104,07 pistettä ja yhteistuloksen 175,95, joka tuo vähintään 12. sijan 20 vapaatanssiin yltäneen parin joukossa.

– Kokonaisuutena tämä menee onnistumisen puolelle. Yksi kauden parhaista rytmitansseista. Vapaatanssissa oli pieniä virheitä, jotka jouduimme taistellen korjaamaan. Verrattuna vuoden takaiseen MM-kisaan (21:s) tämä oli huima parannus, Turkkila summasi STT:lle puhelimitse.

– Olemme tyytyväisiä kisaan kokonaisuutena. Tänään oli hieman taistelua, mutta yleisöä oli paljon, ja saimme siitä lisää energiaa, Versluis jatkoi.

Helmikuussa Pekingin olympialaisissa Turkkila ja Versluis sijoittuivat 15:nneksi. Tuolloin he kasasivat 173,88 pistettä ja olivat tyytyväisiä ensimmäiseen kokemukseensa olympialaisissa.

– Rytmitanssi oli nyt huomattavasti parempi kuin olympialaisissa (68,23) ja nosti kokonaispisteitä, Turkkila sanoi.

Olympialaisten jälkeen pari panosti Pekingissä havaittujen ongelmakohtien korjaamiseen ja sai harjoituksissa hiotut asiat käytäntöön MM-jäällä.

– Tämä näkyi varsinkin rytmitanssissa ja toi lisää pisteitä, Versluis tuumi.

Ylä- ja alamäkiä - ja sitten armeijaan

Tammikuun EM-kilpailut Tallinnassa jäivät väliin Turkkilan joulukuisen koronavirustartunnan takia, joten parilla riitti näyttöhaluja olympialaisissa ja MM-kilpailuissa. Onnistuneiden suoritusten jälkeen kauden voi päättää hyvillä mielin, joskin väsyneenä.

– Kausi on ollut todella pitkä. On ollut ylä- ja alamäkiä. Nebelhorn Trophyn voittaminen syyskuussa, olympiapaikan varmistaminen ja olympialaisissa onnistuminen olivat kohokohtia. Eikä MM-kilpailujen 12. sija ole huono. Olemme oikealla suunnalla, Turkkila tuumi.

Kauden päättyessä on aika levätä hetki, mutta Versluisilla riittää tekemistä myös Suomen valtion järjestämänä.

– Aloitan intin (armeijan) kahden viikon kuluttua, urheilujoukkoihin Santahaminaan suuntaava Versluis kertoi.

– Uusi ohjelmakin pitäisi suunnitella, Turkkila huikkasi lopuksi.