Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Turkki kielsi mai­non­nan Twit­te­ris­sä, Pe­ris­co­pes­sa ja Pin­te­res­tis­sä

Uutistoimisto Reutersin mukaan muutoksesta on kertonut valtion virallinen lehti. Mainontakiellot tulevat voimaan tiistaina.

Turkki rajoittaa somealustoilla tapahtuvaa mainontaa. Kuvituskuva.
Turkki rajoittaa somealustoilla tapahtuvaa mainontaa. Kuvituskuva.
Kuva: SASCHA STEINBACH

Turkissa tieto- ja viestintäteknologian viranomainen on kieltänyt mainonnan Twitterissä, Periscopessa ja Pinterestissä uuden sosiaalisen median lain perusteella.

Uutistoimisto Reutersin mukaan muutoksesta on kertonut valtion virallinen lehti. Mainontakiellot tulevat voimaan tiistaina. Twitter, Periscope ja Pinterest eivät halunneet kommentoida tietoa Reutersille.

Uusi laki edellyttää, että someyrityksillä on oltava paikallinen edustaja Turkissa. Facebook on asettamassa lain mukaisesti paikallisen edustajan Turkkiin.

Laki sallii viranomaisten poistaa sisältöä sosiaalisen median alustoilta, kun aiemmin oli mahdollista estää teknisesti pääsy somealustoille. Muutokset ovat herättäneet huolta, koska ihmiset ovat käyttäneet Turkissa somealustoja viestintään aiempaa enemmän sen jälkeen, kun valtio tiukensi kontrolliaan virallisista tiedotusvälineistä.

Toimittajat ilman rajoja -järjestö on pitänyt pitkään Turkin sananvapaustilannetta hälyttävänä. Erilaisilla toimittajan työhön kohdistuvilla syytöksillä on pyritty järjestön mukaan hiljentämään poliittista oppositiota ja muita presidentti  Recep Tayyip Erdoğania kritisoivia ääniä.