Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tu­ris­tit hyl­kää­vät lo­ma­pa­ra­tii­si Gambian - paitsi suo­ma­lai­nen Ma­riann: "Emme lähde min­ne­kään"

Tjäreborg: Perjantain lomalento Gambiaan peruttu

Gambian presidentinvaalit hävinneen Yahya Jammehin sitkeä takertuminen valtaansa ajaa suosittua lomakohdetta yhä sekasortoisempaan tilaan. Maassa on myös satoja suomalaisturisteja, joista osa lennätetään perjantaina takaisin Suomeen.

Britti- ja hollantilaisturisteja lennätettiin satamäärin kotimaihinsa jo keskiviikkona. Kaikkia suomalaisia maahan tiistaina julistettu poikkeustila ei ole kuitenkaan pelottanut.

- Meillä on lomastamme kaksi viikkoa jäljellä, emme lähde minnekään. Jos Suomen hallitus päättää, että lähdemme, sitten lähdemme. Mutta Helsingissä on nyt niin kylmä, AFP:n haastattelema Mariann Lundvall tuskaili.

Tjäreborg: Perjantain lomalento peruttu

Matkatoimisto Tjäreborgilla on Gambiassa 300 suomalaisturistia. Perjantaina Gambiaan lennätetään tyhjä lentokone, joka tuo lomansa tuolloin päättävät 211 matkalaista Suomeen.

Perjantain lomalento Gambiaan on peruttu, kertoi Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski STT:lle. Päätökseen vaikutti Ruotsin ulkoministeriön maanantaina päivittämä matkustustiedote, jossa suositellaan toistaiseksi välttämään tarpeetonta matkustamista Gambiaan. Suomen ulkoministeriöllä ei ole omaa matkustustiedotetta maahan, sillä maassa ei ole suomalaisedustustoa.

- Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan matkat jatkuvat normaalisti 27. tammikuuta lähtien, Pucilowski kertoo.

- Ohjeistimme Gambiassa olevia matkailijoita, että yöaikaan ei kannata liikkua hotellialueen ulkopuolella.

Pucilowski sanoo, että matkatoimisto seuraa tilannetta koko ajan ja reagoi, jos levottomuuksia alkaa ilmetä.

- Tähän saakka Gambiassa on ollut koko ajan rauhallista.

Kolmen kuukauden poikkeustila

Jammehin oli määrä luopua vallasta torstaina, mutta Gambian parlamentti päätti pidentää hänen virkakauttaan ja samalla poikkeustilaa 90 päivällä. Jammeh hävisi presidentinvaalit Adama Barrowille joulukuussa.

Jammeh perusteli poikkeustilaa sillä, että ulkovallat ovat sekaantuneet maan sisäisiin asioihin. Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisö ECOWAS on toistuvasti kehottanut Jammehia kunnioittamaan vaalitulosta.