Tilaajille

Tup­la­hai­ta­ri raikaa, kun vuoden kan­san­mu­siik­ki­yh­tye Enkel nousee lavalle – "Ha­luam­me kai­vel­la esiin vanhoja kap­pa­lei­ta, jotka ovat jääneet kät­köi­hin"

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien vuoden yhtyeeksi valittu Enkel syntyi nelikosta, joka ei stressaa myöhästyneistä kulkupeleistä. Itse asiassa koko bändi syntyi spontaanin jamittelun tuloksena. Palkittu yhtye asettaa paljon tavoitteita ja soittaa lähes missä vain. Sen jäsenten suurin palkinto on se, että yhtyeessä tuntuu hyvältä.

– Hetkonen, wifi-salasana vielä etsinnässä, lukee Leija Lautamajan viestissä, kun haastattelun on määrä alkaa. Seitsemän minuuttia myöhemmin ruudulla näkyy neljä naista, Lautamaja, Miia Palomäki, Maija Pokela ja Iida Savolainen eli Enkel, ja heille kuuluu hyvää.

Yhtyeen Lempi-ihmisille-kappaleen musiikkivideo ilmestyi viime viikolla, ja nelikko on kokoontunut juhlistamaan sen julkaisua ja valmistautumaan maanantaina alkavaan Kaustisen kansanmusiikkijuhliin, joiden vuoden yhtyeeksi Enkel valittiin tammikuussa.