Lapin Kansa live: RoPS:n naiset koh­taa­vat FC Uni­te­din, katso ot­te­lu­na suorana täältä

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Polkky Kuusamo koh­taa­vat uu­del­leen har­joi­tu­sot­te­lus­sa, katso suora lähetys kello 16

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tuomas Kaukua kuritti AC Oulua – "Hä­nel­lä on vain taivas rajana"

Tuomas Kaukua oli SJK:n juhlituin pelaaja kahdella maalillaan.
Tuomas Kaukua oli SJK:n juhlituin pelaaja kahdella maalillaan.
Kuva: SJK

Viime viikkoina pelinsä löytäneen Seinäjoen Jalkapallokerhon vahvat otteet jatkuivat sunnuntaina Seinäjoella, missä vieraana oli AC Oulu. SJK nappasi täyden pistepotin maalein 3–2 (1–0).

Vierasjoukkue oli alakynnessä suurimman osan ottelusta, kun SJK loi laatupaikkoja liukuhihnalta. Kotijoukkue vei laukaukset 17–9 ja kulmapotkut 16–2. Oulun maalivahti Calum Ward torjui 11 kertaa, SJK:n Markus Uusitalo neljä kertaa.

SJK:n suurin sankari oli huippuvireen löytänyt Tuomas Kaukua, joka osui kahdesti. Rovaniemen Palloseuran Seinäjoella siirtynyt Kaukua on päässyt maalin makuun kolmessa viime liigaottelussa, joissa on syntynyt yhteensä neljä rysää.

– Näimme enteitä hänen kyvyistään jo talvella, ja hänellä on vain taivas rajana. Hän on ottanut isoja askeleita ja parantanut peli peliltä, SJK-luotsi Joaquin Gomez sanoi 21-vuotiaan hyökkääjän otteista.

SJK:n avausosuma merkittiin Oulun omaksi maaliksi. Vieraiden maalit viimeistelivät Michael Lopez ja Rafael Floro.

– Emme saaneet hyvää alkua, ja hukkasimme pallon liian usein, minkä myötä menetimme itseluottamuksemme. Ensimmäisellä jaksolla pyrimme vain estämään SJK:n hyökkäyksiä. Rehellisesti sanottuna SJK ansaitsi voiton, myönsi Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte.