kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tun­tei­den vuo­ris­to­ra­ta kul­jet­ti Hannes Björ­ni­sen tuttuun Pe­li­can­siin

Olympiakullan ratkaissut hyökkääjä on miettinyt myös ensi kauden työpaikkavaihtoehtoja.

Lahti/Helsinki
Olympiavoittaja Hannes Björninen vaihtaa Jokeri-paidan Pelicans-paitaan.
Olympiavoittaja Hannes Björninen vaihtaa Jokeri-paidan Pelicans-paitaan.
Kuva: JOKERIT

Jääkiekkohyökkääjä Hannes Björninen on kokenut puolentoista viikon aikana tunteiden ääripäät. Toissa viikon sunnuntaina hän ratkaisi Suomelle kullan Pekingin olympialaisissa, kun hän teki pisteet 1+1 loppuottelussa Venäjän olympiakomitean joukkuetta vastaan. Suomi voitti 2–1.

Seuraavalla viikolla edessä olivat kansanjuhlat ja muut seremoniat, mutta Venäjän hyökkäys Ukrainaan siirsi juhlahumun taka-alalle. Björnisen seurajoukkue Helsingin Jokerit ilmoitti KHL-kauden kesken jättämisestä ja myllerryksen keskellä piti etsiä työpaikka loppukaudeksi.

– Tunnerikasta aikaa. Onnellisuudesta ja ilosta on menty suruun. On riittänyt paljon tapahtumia vähän reilussa viikossa, Björninen avasi tiistaina etäyhteyksin järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Tilaisuuden järjesti Lahden Pelicans, joka kiinnitti keskushyökkääjän sen jälkeen, kun Jokerit oli tiedottanut pelaajasopimuksien purkamisesta.

Lahtelaiskasvatti Björnisen suunta selvisi melko nopeasti, vaikka pientä huolta työttömäksi jäämisestä olikin. Pelicansiin siirtymistä puolsivat kotiseudun lisäksi tuttu valmennus ja tutut pelaajat.

– Tänne suuntaan oli koko ajan keskusteluyhteys auki. Kuunneltiin ja tarkkailtiin, mitä vaihtoehtoja on. Pelicans oli ykkösvaihtoehto Suomessa, Björninen vastasi STT:n kysymykseen.

"Minulla on KHL-sopimus"

Björninen siirtyi Pelicansista Jokereihin viime vuonna ja teki kahden vuoden sopimuksen, mutta nyt on epäselvää, tarvitseeko Jokerit vielä ensi kaudella hänen palveluksiaan. Maaliskuu on aikaa, jolloin pelaajat antavat näyttöjä seuraavan kauden sopimuksia varten.

– Ne (sopimusasiat) ovat ajankohtaisia asioita. Ei ole tietoa maailmantilanteesta ja kokonaisuudesta, mihin maailma menee ja muuttuu. Kyllä niitä (sopimusasioita) ajattelee jonkin verran, mutta ei ne ole häiritsevästi mielessä. Pelipaikka löytyy jostain, kun antaa itsestään kaiken kentällä.

Miltä kuulostaa ajatusleikki, että Jokerit palaisi ensi kaudeksi takaportin kautta kotimaiseen Liigaan ja pelaisit ensi kaudella Jokerien asussa Pelicansia vastaan?

– Minulla on KHL-sopimus Jokerien kanssa, keskushyökkääjä täsmensi.