Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tun­ne­tai­dot tu­tuik­si Lempeän kas­va­tuk­sen vii­kol­la

Kiintymysvanhemmuusperheet ry järjestää ensimmäisen valtakunnallisen Lempeän kasvatuksen viikon 5.–13. toukokuuta. Tänä vuonna viikon teemana ovat tunnetaidot. Viiko ohjelmassa on muun muassa verkkoluento aiheesta.

Tunnekasvatuksessa tuetaan lapsen tunnetaitojen kehitystä. Lapselle opetetaan esimerkiksi eri tunteiden nimiä sekä niiden tunnistamista ja sanoitetaan tunteiden heräämisen taustalla olevia syitä. Lisäksi opetellaan tunteiden hallintaa.

Hyvät tunnetaidot ovat tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Niitä opettelemalla ihminen pystyy ilmaisemaan ja säätelemään tunnetilojaan paremmin, jolloin esimerkiksi vastoinkäymisiä kohdatessaan hän hallitsee itsensä paremmin ja on joustavampi. Hyvät tunnetaidot auttavat myös luomaan pitkäkestoisia sosiaalisia suhteita.

Teemaviikon torstaina Rovaniemen perhekahvila Kuusipuussa kokoonnutaan toiminnallisen ohjelman pariin. Perheet saavat kiertää yhdessä erilaisia toimintapisteitä, joista löytyy esimerkiksi tunneaiheisia värityskuvia, tunneaiheisia leikkejä sekä tietoiskuja. Toimintapisteiden lisäksi keskustellaan yhdessä siitä, mitä tunnekasvatus on ja kuinka niitä voidaan rakentavasti ilmaista.

Perhekahvila Kuusipuu on avoin kohtaamispaikka kaikille lapsentahtisesta ja lempeästä kasvatuksesta kiinnostuneille.

Perhepäivä to 10.5. klo 14–17 perhekahvila Kuusipuussa, Pirkkakatu 2. Vapaa pääsy. Lisätietoa: www.kiintymysvanhemmuus.fi, kirsi.granholm@gmail.com.