Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Län­si-Poh­jas­sa neljä uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Mainos

TULLAAN TU­TUIK­SI: Diakoni Kirsi Eronen

-

Palasin Tornioon 30 vuoden ”pyörähdyksen” jälkeen. Olen siis paluumuuttaja. Olen syntynyt Karungissa. Lapsuuteni olen viettänyt Torniossa Kokkokankaalla ja Kukkolassa. Nyt olen ajatuksinsiivin elänyt lapsuuttani. Olen ajellut lapsuudenkodin ohitse. Muistellut, missä on huoneeni ikkuna ja missä on veljeni huoneen ikkuna. Olen kävellyt ympäri kaupunkia ja todennut sen kauneuden.  Nuorena lähdin opiskelemaan muualle ja sille tielle jäin. Elämääni rakentelin Varkaudessa. Perheeseeni kuuluu aikuiset lapset sekä miniä ja 14-vuotias Tauno-koira.  Työtä olen tehnyt sosiaali- ja terveydenalalla niin yrittäjänä että hoitajana. Mukana olen ollut myös erilaisissa kehittämistehtävissä. Koulujakin on tullut käytyä monenlaisia ja tutkintojakin taitaa olla ”plakkarissa” viisi. Työvuosia on kertynyt noin 25 vuotta. Työurani aikana olen tavannut monenlaisia ihmisiä, erilaisissa elämäntilanteissa. Kohtaamisten suurin oppi on ollut se, että ole ihminen ihmiselle - niin, että sinua kuunnellaan. Me helposti lähestytään ihmistä ratkaisukeskeisesti, ja olennainen asia jää huomaamatta. Ihminen. 

Aloitin diakonin työt Tornion seurakunnassa 1.2.2019. Pidän kovasti työstäni, työyhteisöstäni ja seurakunnastani. Tämä työ on mitä suuremmalla merkityksellä, ihmisten kohtaamista. Ilolla olen tavannut monenlaisia seurakuntalaisia. Tapahtumissa olen tavannut ” vanhoja” tuttuja ja jopa ”uusia” sukulaisiakin. Diakoniatyö on kristillisestä rakkaudesta lähtevää palvelua, rinnalla kulkemista ja toivon ylläpitämistä. Koen, että työni on tärkeää. Ilolla palvelen ja autan lähimmäistä. Kannan ylpeydellä vihreää virkapaitaani. Olen oppimassa tätä tärkeää tehtävääni täällä Torniossa. 

Sydäntäni lähellä on Alatornion kirkko, joka ylväänä ottaa aamuisin vastaan, kun työpaikalleni ajelen. Kauniissa Parasniemen entisessä virastotalossa on työhuoneeni. Samaisessa rakennuksessa olen käynyt myös rippikouluni. Voisi sanoa, että ympyrä on sulkeutunut. Nyt on hyvä olla ja olen valmis rakentamaan elämääni täällä Torniossa, kotikaupungissani. Olen palannut vanhempieni ja veljeni perheen vierelle, 30 vuoden jälkeen. 

Matteuksen evankeliumi 22:39 ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” Näillä sanoilla toivotan teille kaikille aurinkoista mieltä pimeneviin syksypäiviin. Kohtaamisiin.  

Kirsi Eronen

Diakoni