Juuri nyt: Lapin pe­las­tus­lai­tok­sel­la monta teh­tä­vää: Kaa­ma­ses­sa paloi oma­ko­ti­ta­lo ja Kit­ti­läs­sä ko­koon­tu­mis­ra­ken­nus, Ro­va­nie­mel­lä ih­me­tel­lään lasit he­läyt­tä­nyt­tä pa­maus­ta

Päätös: Ho­vi­oi­keus piti en­nal­laan Kuopion vuoden 2018 bus­si­tur­man tuomion – Kalixin ka­rao­ke­ker­ho­lai­sia kul­jet­ta­neen bussin tur­mas­sa kuoli neljä ihmistä ja useita louk­kaan­tui

Lukijalta: Län­si-Poh­jas­sa läh­det­tiin sutta pakoon, mutta vas­tas­sa olikin karhu

Tulkoon kesä sitten kun ehtii: Saa­ri­sel­kä avaa rinteet kesän odot­te­luun tus­kas­tu­neil­le

Yöttömän yön rinteillä päästään laskemaan kolmena päivänä

Kesä on pohjoisimmassa Lapissa vielä niin kaukana, että Inarissa sijaitseva Saariselän hiihtokeskus avaa Iisakkipään rinteet torstaista lauantaihin 8.–10. kesäkuuta. Keskus on ollut suljettuna äitienpäivästä 14. toukokuuta alkaen.

Saariselkä Ski & Sport Resortintoimitusjohtaja Jarmo Katajamaa sanoo, että itse asiassa on tavallista, että pohjoiseen antavilla rinteillä on reilusti lunta vielä kesän alkaessa.

–  Nyt sääkeskustelu on pyörinyt kiihkeänä ja ihmiset ovat vaikuttaneet tuskaisilta, hän perustelee avaamista.

Katajamaa sanoo, että kesälaskettelu on monen laskijan haave.

Viikonlopuksi lämpöä myös Lappiin

Toukokuu on ollut piinaavan kylmä pohjoisimmassa Lapissa. Koska yötön yö on alkanut, laskijat pääsevät mahdollisesti laskemaan keskiyön auringon loisteessa.

Loppuviikolle on luvattu äkkinäistä lämpötilan nousua, Saariselälle jopa pariakymmentä astetta. Se ei Katajamaan mukaan uhkaa liiaksi laskettelumahdollisuuksia, vaikka lumi sulaakin koko ajan. Iisakkipäällä on lunta puolesta metristä metriin.