pääkirjoitus: Pe­rus­suo­ma­lais­ten ta­voit­te­le­ma maa­han­muu­ton tu­lo­ra­jan ki­ris­tys on ku­tis­tu­mas­sa kos­meet­ti­sek­si muu­tok­sek­si

kolumni: Vie­rai­den vaa­ti­mat­to­muus voi olla enemmän vai­vaan­nut­ta­vaa kuin toi­vot­ta­vaa

Kittilä-käräjät: Kit­ti­lä-ju­pa­kan kä­sit­te­ly jatkuu kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tuija Hyy­ry­nen sulki ympyrän Eng­lan­nis­sa ja päättää pe­laa­ja­uran­sa

Naisten jalkapallomaajoukkueen luottopuolustaja pelasi 121 A-maaottelua.

Tuija Hyyrynen lopetti jalkapallouransa.
Tuija Hyyrynen lopetti jalkapallouransa.
Kuva: Palloliitto

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen monivuotinen luottopuolustaja Tuija Hyyrynen päättää pelaajauransa 34-vuotiaana. Suomen Palloliitto kertoi asiasta maanantaina.

Tiedotteen mukaan Hyyrynen pelasi 121 A-maaottelua ja teki kolme maalia. Hän pelasi vielä EM-kilpailuissa Englannissa menneenä kesänä.

– On se pitkä rupeama ja siinä on paljon otteluita. Ensimmäinen maaottelu oli upea hetki nuorelle jalkapalloilijalle. Totta kai kolmet EM-kisat nousevat sieltä ensimmäisenä, varsinkin viimeisimmät karsinnat ja Englannin kisat, Hyyrynen kertoi tiedotteessa.

– Olin vuoden 2005 kisoissa Englannissa katsomassa ja fanittamassa Helmareita. Sinä vuonna sain itse pelata nuorten EM-kisoissa, nousin HJK:n naisten joukkueeseen ja voitin ensimmäisen mestaruuteni. Sinä vuonna kaikki asiat menivät vauhdilla eteenpäin. Nyt sain itse pelata Englannissa kisat – siinä sulkeutui jokin ympyrä.

Espanjaa vastaan pelattu EM-kilpailujen alkulohko-ottelu jäi lopulta Hyyrysen uran viimeiseksi.

Hänen sopimuksensa italialaisen seurajoukkue Juventuksen kanssa päättyi jo keväällä eikä poltetta uuden pelipaikan etsimiseen enää ollut.

– EM-kisojen jälkeen oli ajatuksena ottaa pieni breikki ja miettiä, haluaako vielä pelata ja mitä haluaa elämältä ylipäänsä.

– Kisoissa minulla oli korona ja vähän selkävammaa, joten se tauko kasvoikin vähän pidemmäksi. Toisaalta se antoi minulle hyvin aikaa prosessoida, mietiskellä ja pysähtyä ihan vain lepäämään. Siinä se ajatus kypsyi – päätös oli loppujen lopuksi todella luonteva. Nyt oli hyvä aika ja oli hienoa lopettaa EM-kisoihin.