Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tuija Hyy­ry­nen sulki ympyrän Eng­lan­nis­sa ja päättää pe­laa­ja­uran­sa

Naisten jalkapallomaajoukkueen luottopuolustaja pelasi 121 A-maaottelua.

Tuija Hyyrynen lopetti jalkapallouransa.
Tuija Hyyrynen lopetti jalkapallouransa.
Kuva: Palloliitto

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen monivuotinen luottopuolustaja Tuija Hyyrynen päättää pelaajauransa 34-vuotiaana. Suomen Palloliitto kertoi asiasta maanantaina.

Tiedotteen mukaan Hyyrynen pelasi 121 A-maaottelua ja teki kolme maalia. Hän pelasi vielä EM-kilpailuissa Englannissa menneenä kesänä.

– On se pitkä rupeama ja siinä on paljon otteluita. Ensimmäinen maaottelu oli upea hetki nuorelle jalkapalloilijalle. Totta kai kolmet EM-kisat nousevat sieltä ensimmäisenä, varsinkin viimeisimmät karsinnat ja Englannin kisat, Hyyrynen kertoi tiedotteessa.

– Olin vuoden 2005 kisoissa Englannissa katsomassa ja fanittamassa Helmareita. Sinä vuonna sain itse pelata nuorten EM-kisoissa, nousin HJK:n naisten joukkueeseen ja voitin ensimmäisen mestaruuteni. Sinä vuonna kaikki asiat menivät vauhdilla eteenpäin. Nyt sain itse pelata Englannissa kisat – siinä sulkeutui jokin ympyrä.

Espanjaa vastaan pelattu EM-kilpailujen alkulohko-ottelu jäi lopulta Hyyrysen uran viimeiseksi.

Hänen sopimuksensa italialaisen seurajoukkue Juventuksen kanssa päättyi jo keväällä eikä poltetta uuden pelipaikan etsimiseen enää ollut.

– EM-kisojen jälkeen oli ajatuksena ottaa pieni breikki ja miettiä, haluaako vielä pelata ja mitä haluaa elämältä ylipäänsä.

– Kisoissa minulla oli korona ja vähän selkävammaa, joten se tauko kasvoikin vähän pidemmäksi. Toisaalta se antoi minulle hyvin aikaa prosessoida, mietiskellä ja pysähtyä ihan vain lepäämään. Siinä se ajatus kypsyi – päätös oli loppujen lopuksi todella luonteva. Nyt oli hyvä aika ja oli hienoa lopettaa EM-kisoihin.