Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

TPS por­hal­si piik­ki­pai­kal­le – Jokisen Ju­ku­reil­le avaus­tap­pio

Kärpät hävisi jatkoajalla HPK:lle.

Helsinki
Tässä tuuletellaan Mika Pyörälän viimeistelemää 1-1 osumaa.
Tässä tuuletellaan Mika Pyörälän viimeistelemää 1-1 osumaa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Mikkelin Jukurit kärsi ensimmäisen tappionsa Olli Jokisen komennossa jääkiekkoliigassa, kun Lahden Pelicans voitti keskiviikkoiltana Mikkelissä maalein 6–2. Pelicans iski tylysti toisessa erässä, kun Henri Nikkanen, Teemu Eronen ja Elias Vilen kasvattivat maalin johdon neljäksi.

Libor Zabranskyn toisen erän lopun 2–5-kavennus toi rahtusen toivoa Jukureille, joka turvautui toisessa erässä maalivahdin vaihtamiseen. Waltteri Ignatjev (17 torjuntaa) teki tilaa viime viikolla voitot torjuneelle Oskari Salmiselle (20 torjuntaa).

Päätöserässä Aatu Jämsen osui Mikko Kokkosen (0+2) syötöstä. Kokkonen ja maalin makuun päässyt Nikkanen kurittivat kasvattajaseuraansa Jukureita, jonka riveissä he pelasivat vielä viime kaudella. Pelicansin ahnein oli pisteet 1+2 kasannut Lukas Jasek.

HPK irrotti 2–1-voiton Kärpistä. Täksi kaudeksi Kouvolasta Hämeenlinnaan siirtynyt Arttu Pelli teki ensimmäisen HPK-maalinsa ja oli tuolla täysosumalla pitkään kiinni voittomaalissa. Kärppien veteraanihyökkääjä Mika Pyörälä tasoitti alle kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja pilasi Eetu Laurikaisen nollapelin.

Jatkoajalla Michael Joly takasi kahden pisteet tuliaiset HPK:lle.

Derek Barach nousi yleisön suosikiksi Porissa, kun hän teki Ässille neljä maalia ja upotti KalPan jatkoajan päätteeksi 5–4. Barach viimeisteli varsinaisella peliajalla kolme kertaa. Hän osui kerran jokaisessa erässä ja vastasi myös jatkoaikamaalista. KalPa menetti päätöserässä kahden maalin johdon.

TPS nousi sarjan kärkeen Jack Rodewaldin ja Mikael Pyyhtiän täysosumilla, kun turkulaiset taivuttivat vieraissa JYPin 2–1.

Helsingissä Kristian Pospisil aloitti ja lopetti maalinteon, kun hän teki Lukolle 1–0-maalin ja viimeisteli 3–2-loppulukemat jatkoajalla. Välissä kahden maalin mieheksi ehti HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg. Hän kiitti hyvin jatkosopimuksesta, jonka HIFK julkaisi pelipäivänä. Myös hyökkääjä Miro Väänänen sai jatkosopimuksen, joka ulottuu kevääseen 2024.

Kierroksen viidennessä ottelussa HPK irrotti 2–1-voiton Kärpistä. Täksi kaudeksi Kouvolasta Hämeenlinnaan siirtynyt Arttu Pelli teki ensimmäisen HPK-maalinsa ja oli tuolla täysosumalla pitkään kiinni voittomaalissa. Kärppien veteraanihyökkääjä Mika Pyörälä tasoitti alle kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja pilasi Eetu Laurikaisen nollapelin.

Jatkoajalla Michael Joly takasi kahden pisteet tuliaiset HPK:lle.