Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Torsti pettyi 42. si­jaan­sa, Söl­de­nin rinteen jyrkkä osuus ei sujunut

Sölden
Itävallan Roland Leitinger johtaa kisaa avauskierroksen jälkeen.
Itävallan Roland Leitinger johtaa kisaa avauskierroksen jälkeen.
Kuva: GIAN EHRENZELLER

Samu Torsti pettyi sunnuntaina alppihiihdon maailmancupin kauden avauskilpailuunsa Itävallassa. Suurpujotteluun lähtönumerolla 48 startannut Torsti karsiutui Söldenissä toiselta kierrokselta.

Pisteille eli 30 parhaan joukkoon yltäminen olisi vaatinut Torstilta 0,65 sekunnin verran parempaa aikaa. Hän päätyi 42. sijalle.

– Tottakai tulos oli pettymys, viimeiset 3-4 viikkoa ovat menneet hyvin. Yleisesti ottaen se, miltä lasku tuntui ja miten se tuli, tuntui ihan hyvältä. Jyrkkä pätkä on täällä poikkeuksellinen, ja tällä kertaa en saanut siitä oikein minkäänlaista otetta, Torsti kommentoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Kaksissa olympialaisissa kilpailleen Torstin kausi maailmancupissa jatkuu 14. marraskuuta Itävallan Lechissä parisuurpujottelulla, jos lumitilanne sallii kilpailun. Alppikaudenkin huipennus ovat helmikuiset Pekingin olympialaiset.