Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Tors­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä viisi tar­tun­taa, Ro­va­nie­men Kä­py­met­sän päi­vä­ko­dis­sa ko­ro­na­tar­tun­ta, Suomen matalin il­maan­tu­vuus Län­si-Poh­jas­sa

15.53: Rovaniemen Käpymetsän päiväkodissa koronatartunta

Rovaniemeläisessä Käpymetsän päiväkodissa on todettu koronavirustartunta. 23 lasta ja 17 henkilökunnan jäsentä määrätään karanteeniin.

Täyden rokotussuojan yli viikko sitten saaneita ei määrätä karanteeniin. Altistuneisiin ollaan yhteydessä torstai-illan tai perjantain aikana.

Karanteeniin määrättävien lasten vanhemmille lähetetään tieto asiasta päiväkodin kautta. Lapsi ohjataan jäämään huomenna perjantaina kotiin ja välttämään perheen ulkopuolisia kontakteja. Muut lapset saavat tulla päiväkotiin normaalisti perjantaina.

15.36: Länsi-Pohjassa yksi uusi tartunta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu yksi uusi koronavirustartunta keskiviikon jälkeen.

15.09: Viisi tartuntaa Lapin sairaanhoitopiirissä

Lapin sairaanhoitopiirissä on keskiviikon jälkeen todettu viisi uutta tartuntaa.

Tartunnoista kolme todettiin Rovaniemellä paikkakuntalaisilla henkilöillä ja yhden alkuperä on ulkomailla.

Lisäksi Sodankylässä todettiin tartunnat kahdella paikkakuntalaisella henkilöllä. Tartunnat liittyvät Sodankylässä aiemmin todettuun tartuntaketjuun.

12:00 THL: Suomessa 866 uutta koronatartuntaa, Suomen matalin ilmaantuvuus Länsi-Pohjassa

Suomessa on raportoitu 866 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 10 092 tartuntaa, mikä on 2 056 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 120 186.

Koronatartuntojen määrä on edelleen korkea, mutta kasvu on tasaantunut, THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Uusien koronatapausten määrä pysyi viime viikolla lähes samalla tasolla verrattuna edelliseen viikkoon. Viime viikolla uusia tapauksia todettiin yhteensä 5 163, kun edeltävällä viikolla tapauksia todettiin 5 072.

Alueelliset erot ilmaantuvuudessa ovat huomattavia. Suurin ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, Helve kertoi tiedotustilaisuudessa.

THL:n tietojen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku on 306. Ilmaantuvuus on korkeaa myös Lapin sairaanhoitopiirissä (203), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (192) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (169).

Matalinta ilmaantuvuus on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (64).