Tornion seu­ra­kun­ta jättää Kirk­ko­lai­van elokuun lopussa – "on py­rit­tä­vä ko­ko­nais­ta­lou­del­li­suu­teen ja kus­tan­nus­te­hok­kuu­teen"

Tornion seurakunta irtautuu syyskuun alusta Kemi-Tornion rovastikunnan yhteisestä tiedotuslehdestä Kirkkolaivasta. Asiasta päättäneen kirkkoneuvoston mukaan tavoitteena on tiedottamisen uudistaminen ja parantaminen.

–Uudistumisesta on puhuttu pitkään, ja nyt kun sopimus Kirkkolaiva-lehden kanssa on päättymässä, ajankohta osoittautui sopivaksi. Kirkkolaivan uudessa tarjouksessa ilmestymiskerrat olisivat harvenneet aikaisemmasta, jolloin olisimme joka tapauksessa joutuneet ilmoittamaan muualla.

–Tähän asti Kirkkolaiva on ilmestynyt joka toinen viikko. Meillä on tapahtumista tiedotettavaa useammin. On pyrittävä kokonaistaloudellisuuteen ja kustannustehokkuuteen.

–Käytämme kanavana jotain muuta painettua lehteä, uudistamme nettisivumme sekä lisäämme sosiaalisen median käyttöä. Printtipuolella on useita paikallisia mahdollisuuksia. Paikallislehdet tavoittavat myös henkilöitä, jotka eivät lue Kirkkolaiva-lehteä. Seurakunta ei ole vielä päättänyt, mitä painettua lehteä tai lehtiä syksystä lähtien käytämme.

–Tiedottamisen merkitys on korostunut nykyaikana, jolloin tiedonkulku on nopeaa ja laajasti ihmisiä tavoittavaa.

–Järjestelmä ei ole vielä valmis vaan suunnitteluvaiheessa. Facebookin laajempaa käyttömahdollisuutta tutkitaan. On tarkoitus, että sivuja on helppo seurata, joten tällaiset kaveripyyntöpohjaiset muutetaan yhteisösivuiksi.

–Niin muutokset aina aiheuttavat. Tämä uudistus on myönteinen, parannamme ja lisäämme tiedottamista.