Tornion 400-vuo­tis­juh­lien suun­nit­te­lu on jo aloi­tet­tu

Tornion kaupungilla on edessä merkittävä juhlavuosi vuonna 2021, kun kaupunki täyttää mittavat 400 vuotta. Kustaa II Adolf perusti Tornion kaupungin 12.5.1621.

Juhlavuosi näkyy kaupungin kaduilla ja tapahtumatarjontana koko vuoden ajan. Kaupungin kärkitapahtumiin satsataan juhlavuonna erityisesti.

Juhlavuoden ohjelmassa näkyvät kaupungin henkilöstön kädenjälkien lisäksi kaupunkilaisten, yhdistysten ja yritysten ideat ja aloitteet. Tapahtumia koordinoi kaupunki.

Myöhemmin tänä syksynä julkaistaan juhlavuoden tunnus sekä avataan ohjelmahaku, jossa torniolaiset voivat osallistua juhlavuoden sisältöjen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Juhlavuotta on suunniteltu jo reilun vuoden ajan. Juhlavuosi on etenkin torniolaisille suunnattu ja siitä toivotaan elämyksien ja tapahtumantäyteistä.

Torniolaiset voivat osallistua juhlavuoden suunnitteluun kaupungin nettisivuilla. Nyt avautuvassa ensimmäisessä vaiheessa torniolaisilta toivotaan näkemyksiä siitä, mitkä aihealueet erityisesti kiinnostavat juhlavuonna.