Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

mainos : Syys­mark­ki­na­tar­jous, Lapin Kansa Digi 2,99 €/viik­ko. Tilaa tästä.

ToPV:n ja FC Kemin edus­tus­jouk­kueet ta­kaa­vat, että Me­ri-La­pis­sa on yksi joukk­kue­la­ji, missä pe­la­taan aivan Suomen huip­pu­ta­sol­la

FTK pelaa naisten puolella korkeimmalla sarjatasolla.

Iiro Vanha (oik.), kapteeni Jussi-Esko Berg, Juho-Teppo Berg ja Samir Haddouti kuuntelevat päävalmentaja Oleg Eprintsevin harjoitusohjeita.
Iiro Vanha (oik.), kapteeni Jussi-Esko Berg, Juho-Teppo Berg ja Samir Haddouti kuuntelevat päävalmentaja Oleg Eprintsevin harjoitusohjeita.
Kuva: Tuomas Saapunki

Futsal-liigan viime kaudesta jäi Tornion Palloveikolle ja FC Kemille kahdenlaiset muistot. Positiivisena asiana joukkueiden mielessä on se, että molemmat olisivat selviytyneet play off -peleihin. Ennen viimeistä kierrosta, jolloin sarja lopetettiin, FC Kemi oli sarjassa kakkosena ja ToPV neljäntenä. Molemmilla joukkueilla oli vähintäänkin kohtuulliset mahdollisuudet SM-mitaleihin. Pelaajien harmitus oli varmasti kova, kun mitalipelit jäivät odottamaan kautta 2020-2021.

Etenkin ToPV:n menestys oli pienoinen yllätys, sillä olihan se nousijajoukkue.

– Hyvänä asiana viime kaudesta jäi mieleen se, että pysyimme alusta alkaen kärjen mukana. Taisimme ottaa koko sarjassa eniten vieraspisteistä, vaikka pitkät matkat ovat aina rasittavia, joukkueen kapteenina jatkava Jussi-Esko Berg muistelee.

ToPV oli uusi vastus monelle muulle liigajoukkueelle. Tulevalla kaudella se ei enää pääse iskemään puun takaa.

– Meidän pelimme perustui suoraviivaiseen hyökkäyspeliin. Pelaajien yksilötaito oli myös korkealla tasolla. Pystyimme viime kaudella haastamaan tosissaan jokaisen joukkueen ja niin pystymme tulevallakin kaudella. Meillä on kasassa vähintäänkin yhtä hyvä joukkue kuin viime kaudella, Berg uskoo.

ToPV:n joukkueessa on tapahtunut muutoksia sitten viime kauden. Joukkueen kaksi runkopelaajaa siirtyivät muihin seuroihin. Maajoukkuemies Jarmo Junno lähtee Sieviin perhesyiden vuoksi ja joukkueen pistepörssin ykkönen Bob Kampuksen Dynamoon.

– Meillä on vielä KaDyn kanssa neuvottelut kesken siirtokorvauksesta. Bobilla oli meidän kanssamme pelaajasopimus vielä tulevasta kaudesta, ToPV:n puheenjohtaja Markku Taramaa kertoo.

Tulevan kauden vahvistukset ovat vähintäänkin samaa luokkaa kuin menetykset. Suomen maajoukkuemies Sergei Korsunov siirtyy Kadysta ToPV:hen. Useamman vuoden Suomessa pelannut KaDyn Newton Jr on jatkossa ToPV:n mies. Samir Haddouti saapui länsirajalle espoolaisesta Golden Futsal Teamista.

Myös ToPV:n maalivahtiosasto vahvistuu, kun Ruotsin maajoukkuemaalivahti Viktor Jansson tulee IFK Göteborgista Tornioon.

– Jansson on kovan luokan maalivahti. Jos tällä porukalla emme pääse mitalipeleihin, niin olen pettynyt, Jussi-Esko Berg sanoo.

ToPV:n joukkueessa pelaa ensi kaudella viisi maajoukkueringissä mukana olevaa pelaajaa. Janssonin ja Korsunovin lisäksi maajoukkuepaidan pukevat yllensä Iiro Vanha, Henri Alamikkotervo ja Aleksi Kylmälä.

Koronavirus on aiheuttanut päänvaivaa urheiluseuroille. Ilman yhteistyökumppaneita ja tekeviä seuraihmisiä Torniossa ei pelattaisi futsalia korkeimmalla sarjatasolla sekä miesten että naisten sarjoissa.

– Nostan hattua yrityksille, jotka ovat lähteneet mukaan toimintaamme. Tornion 400-vuotisjuhlavuonna on hienoa, että he uskovat meihin ja meidän tekemiseemme. Junioritoiminnan lisäksi Torniossa täytyy olla myös korkeatasoista kilpaurheilua, sillä ihmisillä pitää olla kahvipöydässä paikallisia puheenaiheita, Markku Taramaa sanoo.

Futsal

Kotiottelut

20.9. ToPV-Kady.

27.9. FC Kemi-ToPV.

3.10. FC Kemi-Akaa Futsal.

4.10. ToPV-Akaa Futsal.

24.10 FC Kemi-HIFK FS, ToPV-Mad Max.

25.10 ToPV- HIFK FS, FC Kemi- Mad Max.

14.11. ToPV-Riemu.

15.11. FC Kemi-Riemu.

28.11 ToPV-GFT.

29.11. FC Kemi-GFT.

2.1. FC Kemi-Sievi FS.

9.1. FC Kemi-PP-70.

10.1. ToPV-PP-70.

13.1. ToPV-FC Kemi.

16.1. FC Kemi-JoSePa.

17.1. ToPV-JoSePa.

6.2. ToPV-SoVo.

7.2. FC Kemi-SoVo.

13.2. FC Kemi-PJK, ToPV-Ilves FS.

14.2. FC Kemi-Ilves FS, ToPV-PJK.

13.3. FC Kemi-Kady.

13.3. ToPV-Sievi FS.

Harjoitusottelun kautta liigapeleihin
Jouni Valikainen

FC Kemi ja Tornion Palloveikot tarjoavat ennen liigakauden alkua faneilleen paikallisottelun, kun joukkueet kohtaavat Tervahallissa torstaina 3.9. kello 20.00 . Vaikka kyse on harjoitusottelusta, niin pelin intensiteetti on tavallisen liigapelin tasoa.

– Aina kun olemme kentällä, niin ei siellä taputella vaan pelataan. Rupatellaan sitten pelin jälkeen, ToPV:n kapteeni Jussi-Esko Berg sanoo.

Myös FC Kemin Kalle Huusko odottaa mielenkiintoista ottelua.

– Vauhtia pelistä ei tule puuttumaan, mutta toivottavasti siinä ei tapahdu loukkaantumisia.

Turvavälit huomioiden lehtereille voi ottaa 300 katsojaa.

ToPV aloittaa liigan kotonaan 20.9. Kadya vastaan. Silloin kohtaa monta tuttua pelaajaa. FC Kemi matkaa vieraspeliin Sieviin. 27.9. on vuorossa ensimmäinen derby, kun ToPV saapuu FC Kemin vieraaksi. Tunnelma salissa on taattu.

– Onhan se hieno pelata, kun katsomossa on tyttöystävän, äidin ja isän lisäksi muitakin katsojia, Jussi-Esko Berg naurahtaa.

Tulevalla kaudella miesten Futsal-liigassa pelaa 14 joukkuetta.