kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tino Ojala paini Eu­roo­pan mes­ta­rik­si – Jonni Sark­ki­nen eteni myös fi­naa­liin

Bukarest
Tino Ojala paini nuorten Euroopan mestariksi.
Tino Ojala paini nuorten Euroopan mestariksi.
Kuva: Painiliitto

Suomalainen paini sai tiistaina tuoreen arvomenestyksen, kun Tino Ojala otti Euroopan mestaruuden Bukarestissa kisattavissa nuorten (alle 23-v.) EM-paineissa. Ojala voitti 63-kiloisten loppuottelussa Georgian Giorgi Shotadzen 5–4.

Mestaruus on Helsingin Hakaa edustavan Ojalan, 21, ensimmäinen arvokisamitali. Hän liittyi harvalukuiseen seuraan, sillä aiemmin suomalaisista alle 23-vuotiaiden EM-kultaa ovat päässeet juhlimaan vain Petra Olli vuosina 2015 ja 2017 ja Arvi Savolainen vuonna 2019.

Suomalaisosaamista nähdään EM-finaalissa myös keskiviikkona, sillä Jonni Sarkkinen eteni 82 kilon sarjan loppuotteluun voittamalla välierässä Georgian Saba Mamaladzen 3–1. Sarkkinen kohtaa finaalissa nuorten hallitsevan maailmanmestarin, Norjan Exauce Mukubun.

– Mahtavaa painia suomalaisilta, venymistä ja taistelutahtoa on löytynyt koko joukkueelta. Tino uskoi itseensä ja paini omilla vahvuuksillaan upean finaalin. Siinä sai kova työ parhaan palkinnon. Jonni voitti kolme aiempaa arvokisamitalistia ja taistelee keskiviikkona mestaruudesta, Suomen joukkueen valmentaja Veli-Karri Suominen iloitsi tiedotteessa.