pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Timo Nur­mok­sen su­per­ra­vu­ri Calgary Games hy­lät­tiin Vin­cen­ne­sis­sä – "E­tuas­kel lyheni, ja laukka tuli"

Pariisi

Superravuri Calgary Games kärsi uransa ensimmäisen tappion Prix Ténor de Baune -kilpailussa jouluaattona Ranskan Vincennesissä. Eric Raffinin ajama Horsy Dream vei voiton ja sai paikan Prix d’Ameriqueen.

Björn Goop onnistui startissa hienosti, ja Calgary Games eteni johtoon rynnänneen Beadsin taakse. Goop katseli, milloin takana juosseet etenevät. Kun Hohneck lähestyi, Goop nosti hevosensa toisella radalle. Samalla Calgary Games kadotti ravinsa, laukkasi ja hylättiin.

Pierre Bellochen valmentama Horsy Dream kiri vahvimmin ja paineli 90 000 euron voittoon ajalla 12,2/2 700 m. Happy Valley nousi kakkoseksi. Beads veti pitkään ja kesti kolmanneksi.

Ruotsalaisilla ei mennyt hyvin. Daniel Redénin Honey Mearas yritti loppukaarteessa kirin ulkoratoja, mutta veto loppui.

– Calgary Games tuntui hyvältä. Se selvitti alkumatkan alamäen hyvin. Etuaskel lyheni, ja laukka tuli. Mitään kunnon selitystä ei vielä tässä vaiheessa ole laukalle, kun alamäki oli jo ohitettu. Laukan jälkeen hevosen ravasi hyvin, Goop kuvaili.

– Calgary Games ei ole koskaan laukannut. Rata oli kova, ehkä se oli syy. Laukka tuli yhteen askeleeseen. Nyt tutkimme hevosen ja mietimme jatkoa, Timo Nurmos totesi.

Calgary Games oli kilpaillut ennen Pariisia kymmenen kertaa ja voittanut jokaisen lähdön. Runsas vuosi sitten se voitti Ruotsin Derbyn ja UET Grand Prixin.