Mainos

Timmi vatsa SUP-lau­dal­la – Kat­rii­na, 46: ”Paras tapa viettää ke­sä­päi­vää”

SUP-lautailu on kesän hittilaji, joka rentouttaa ja treenaa keskivartaloa tehokkaasti.

-

Yhä useampi suomalainen liikkuu ja retkeilee luonnossa erityisesti nyt poikkeustilan aikana. SUP-lautailu on kätevä tapa päästä vesille ihailemaan maisemia, ja lajin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina.

Vatsalihastreeni huomaamatta

Katriina, 46, innostui suppailusta Pyhäjärven upeissa maisemissa ja yllättyi lajin tehokkuudesta.

- Suppailu on ihana tapa viettää kesäpäivää. En alkuun tajunnut, miten tehokasta treeniä tämä on. Järvellä nauttii luonnosta ja rentoutuu, mutta illalla tuntee, että vatsalihas- ja pakaratreeni tuli tehtyä ihan huomaamatta.

Sup-lautailu kehittää monipuolisesti keskivartalon lihaksia ja aktivoi erityisesti vatsan aluetta, jolloin vyötärö kapenee, ryhti paranee ja selkävaivat saavat kyytiä. Suppailu kehittää myös tasapainoa sekä koordinaatiota.

Koko kansan harrastus

Suppailu sopii kaikille kunnosta ja iästä riippumatta, eikä laji ei vaadi erikoistaitoja. SUP-laudan päälle noustaan suoraan rannasta ja vakaalla laudalla ensikertalainenkin pysyy helposti pystyssä.

Nykyään yhä useampi SUP-laudan ostaja on yli 40-vuotias aktiivinen ihminen, joka haluaa liikkua luonnossa yhdessä perheen ja ystävien kanssa.  Suppailusta on tullut koko kansan harrastus, ja vesillä näkee myös yli 70-vuotiaita suppailijoita nauttimassa Suomen kauniista luonnosta.

Suppailun yleistyessä myös lautojen hinnat ovat laskeneet ja laadukkaan SUP-laudan saa nykyään jo alle 500 eurolla. Erityisesti ilmatäytteiset SUP-laudat ovat kasvattaneet suosiotaan, sillä ne ovat erittäin vakaita ja koko lauta varusteineen mahtuu säilytysreppuun.

- Epäröin SUP-laudan hankkimista, sillä ajattelin sen vievän paljon tilaa. Yllätyin, kuinka tukeva ilmatäytteinen SUP-lauta on ja tämä oli minulle täydellinen valinta. Kantorepussa SUP-lauta kulkee mukana myös kesälomareissuille, mökille ja rannalle.

Katriinalla on yksi vinkki kesälomaa suunnitteleville suomalaisille:

- SUP-lauta kannattaa hankkia heti kesän alussa, sillä parhaat suppailukelit ovat juuri alkamassa. Tämä on paras tapa viettää kesäpäivää ja kaupan päälle saa timmin vatsan!


Artikkelissa mainitut tuotteet:

SUP-lauta 300 cm (kantavuus 120 kg) 

Tilaa tästä: www.kuntokauppa.fi/fitnord-aqua-300-sup-lautasetti

Pro SUP-lauta 330 cm (kantavuus 135 kg)

Tilaa tästä: www.kuntokauppa.fi/fitnord-aqua-pro-330-sup-lautasetti

SUP-lautasetti sisältää vakaan ja tukevan ilmatäytteisen SUP-laudan, melan alumiinivarrella, jalkapumpun ja säilytysrepun.
SUP-lautasetti sisältää vakaan ja tukevan ilmatäytteisen SUP-laudan, melan alumiinivarrella, jalkapumpun ja säilytysrepun.
Kuntokauppa

Miksi SUP-lautailu on tämän hetken suosituin kesälaji?

  1. Helppo tapa liikkua vesillä ja nauttia luonnosta
  1. Rentouttaa ja lievittää stressiä
  1. Aktivoi keskivartalon ja lantion alueen lihaksia
  1. Kehittää koordinaatiota ja parantaa ryhtiä
  1. Sopii kaikenikäisille kuntotasosta riippumatta
  1. Ilmatäytteinen SUP-lauta tarvikkeineen on helppo säilyttää ja kuljettaa mökille tai uimarannalle