Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Kum­mas­sa­kaan Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä ei ole todettu tällä vii­kol­la yhtään ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, yli 800 000 suo­ma­lais­ta on saanut ro­kot­teen en­sim­mäi­sen an­nok­sen, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä vii­kon­lop­pu­na kuusi uutta tar­tun­taa

Päivittyvä seuranta
Päivittyvä seuranta
Kuva: Miila Kankaanranta

14.31: Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole todettu alkaneella viikolla yhtään koronatapausta

Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole todettu tällä viikolla vielä yhtään uutta koronatapausta.

Viime viikolla sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhteensä 13 koronavirustartuntaa.

Koronavirustestejä tehtiin viime viikon aikana yhteensä 4 163 kappaletta, joista 3 950 oli pika-antigeenitestejä. Positiivisten osuus otetuista näytteistä oli 0,31 prosenttia.

14.01: Simossa aletaan rokottaa alle 75-vuotiaita huhtikuun aikana

Simossa yli 80-vuotiaat ja heidän kanssaan asuvat omaishoitajat voivat varata koronarokotusajan Simon rokotusnumerosta. Myös lähiomainen voi varata ajan ikäihmisen puolesta.

75–79-vuotiaille simolaisille henkilökunta soittaa ja tarjoaa rokotusaikaa. Kuntalaisten ei tarvitse muuta kuin vastata myös tuntemattomiin numeroihin.

Simossa 70–74-vuotiaiden rokotukset alkavat näillä näkymin huhtikuussa. Yli 70-vuotiaiden osalta sairaudet eivät vaikuta rokotusjärjestykseen, vaan vuoro määräytyy pelkästään iän mukaan. Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset jatkuvat, kun kaikki yli 70-vuotiaat on rokotettu, näillä näkymin huhtikuussa.

Koronaan liittyvää työtä tekevät työntekijät sekä ikäihmisten asumisyksiköiden asukkaat ja henkilökunta ovat saaneet ensimmäisen rokotteen ja osa jo vahvistusrokotteenkin.

Jos käyttää vakituisesti muun kuin oman kotipaikkansa terveysaseman palveluja, tulee koronarokotusaika varata itse ja ensisijaisesti kotipaikan koronarokotusnumerosta.

13.36: THL: Noin 860 000 ihmistä on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen

Noin 860 000 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on kasvanut eilisestä lähes 19 000 rokotetulla.

Toisen rokoteannoksen on saanut 88 250 ihmistä.

Rokotekattavuus on nyt ensimmäisen annoksen osalta 15,5 prosenttia. Toisen annoksen osalta se on 1,6 prosenttia.

9.37: Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana kuusi uutta tartuntaa

Viikonlopun aikana Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Niistä kolme todettiin Rovaniemellä. Kaksi tartunnoista oli paikkakuntalaisilla ja yksi ulkopaikkakuntalaisella.

Kolme tartuntaa todettiin Kittilässä. Yksi tartunnan saanut on paikkakuntalainen ja kaksi tartuntaa todettiin ulkopaikkakuntalaisilla.

Kittilän tapauksista yksi liittyy Villa Gurun tartuntaketjuun ja kaikissa muissa viikonlopun tapauksissa tartunta on saatu Lapin ulkopuolelta.

9.17: Länsi-Pohjassa ei yhtään uutta tartuntaa tällä viikolla

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole todettu uusia koronavirustapauksia tällä viikolla.

Viime viikolla alueella todettiin kuusi tartuntaa. Niistä kaksi todettiin ulkopaikkakuntalaisilla, jotka eivät oleskele alueella. Kolme tartuntaa todettiin karanteenien sisältä.