Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

THL: Suo­mes­sa todettu 976 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, ky­sees­sä kahden päivän tar­tun­ta­lu­vut

Kahden viikon tartunnat jatkavat laskuaan.

Helsinki

Suomessa on todettu 976 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Luku on tavanomaista suurempi, sillä mukana on myös eilen raportoimatta jääneet tartunnat.

THL:llä oli eilen ongelmia uusien koronatapausten raportoinnissa, ja etukäteen kerrottiin tietojen täydentyvän tänään. Kyseessä oli samanlainen tilanne kuin viime viikonloppuna, jolloin THL:n järjestelmän laskenta-ajo oli myöhästynyt. Myös silloin lauantain tartuntojen määrä oli virheellisen pieni ja sunnuntain tartuntaluku tavanomaista suurempi.

Kahden viikon aikaiset tartunnat jatkavat yhä laskuaan. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 445 tartuntaa, mikä on 1 139 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös koronaviruksen ilmaantuvuus on valtakunnallisesti laskussa. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu reilut 134 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, kun edellisten kahden viikon aikana luku oli lähes 155.

Ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) ja Vaasan sairaanhoitopiirissä. Husin alueella ilmaantuvuusluku on noin 218 ja Vaasan sairaanhoitopiirissä noin 206. Ahvenanmaalla ilmaantuvuus on pienintä, noin 13 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

THL kertoo myöhemmin tänään päivitettyjä tietoja koronarokotusten edistymisestä.