Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Therese Johaug jätti Hol­men­kol­le­nin voit­ta­ja­na – Pär­mä­kos­ki kamp­pai­li 30 ki­lo­met­ril­lä toi­sek­si ja Nis­ka­nen nel­jän­nek­si

Helsinki/Oslo

Pekingin olympialaisten kolminkertainen kultamitalisti Therese Johaug palkitsi äänekkään norjalaisyleisön ylivoimaisella voitolla Holmenkollenin jäähyväiskilpailussaan. Hän karkasi lauantaina perinteisen hiihtotavan 30 kilometrillä jo kilpailun alkuvaiheessa ja tuli omassa rauhassaan maaliin Norjan lippuja heilutellen.

– Oli todella tunteikas päivä. Erityisen tunteikas siksi, että pääsin viimeistä kertaa kilpailemaan täällä. Olen iloinen, että olen saavuttanut sen, josta olen unelmoinut, norjalainen summasi kilpailua ja uraansa Ylen televisiohaastattelussa.

Johaugilla oli varaa löysäillä lopussa. Toiseksi sijoittunut Suomen Krista Pärmäkoski jäi lähes 20 sekunnin päähän, mutta nappasi kauden parhaan sijoituksensa maailmancupissa. Hän irtosi Johaugia jahdanneesta joukosta 26 kilometrin paikkeilla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita