Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Thai­maan vi­ran­omai­set vä­hen­si­vät poi­mi­joi­den määrää tu­han­nel­la Suo­mes­sa

Thaimaan viranomaiset rajoittivat tänä vuonna Suomeen saapuvien marjanpoimijoiden määrän 2 500 henkilöön. Viisumeita oli haettavana noin tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo hallintoneuvos Olli Sorainen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Syynä rajoittamiseen on ministeriön tietojen mukaan Thaimaan viranomaisten käsitys, että poimijoita kohdellaan Suomessa huonosti.

Ministeriössä on Soraisen mukaan se käsitys, että yksittäiseen marjayritykseen liitetty ihmiskauppatapaus on hyvin harvinainen. Marjayritykset ovat sitoutuneet kohtelemaan poimijoitaan asiallisesti.

Keski-Suomen käräjäoikeus antoi tammikuussa yhdelle marjayritykselle tuomion ihmiskaupasta. Yritys oli oikeuden mukaan alistanut 26 thaimaalaista poimijaa pakkotyön kaltaisiin olosuhteisiin.

Sorainen muistuttaa, ettei yksittäisestä ylilyönnistä voi syyllistää koko elinkeinoa tai kaikkia yrityksiä, mutta Thaimaan viranomaiset antavat paljon painoarvoa julkisuudessa esillä olleille uutisille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.