Mainos

Ter­ve­tu­loa ral­li­sprin­tin maail­maan Na­pa­pii­ril­le

Napapiirin ja SantaParkin välissä olevalla rallisprint -radalla ratkaistaan Japan Motors Cupin asfalttisarjan voittajat elokuun viimeisenä viikonloppuna 30.-31.8.2019.

-

Japan Motors Cup on kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja, joka tuo Rovaniemelle Suomen kovimmat rallisprint-kuljettajat sekä heidän kilpurinsa. Pääpalkintona kuljettajille sarjassa on Skoda Fabia henkilöauton lisäksi esine- sekä lahjakorttipalkintoja. Nuorten luokan mestari palkitaan vielä lisäksi auto- ja kuljettajabrändäyspalkinnolla vuodelle 2020.

Luokkia rallisprintissä on useita eli kalusto radalla on kirjavaa aina vakiotehoisista kilpureista tehokkaisiin nelivetoisiin turboautoihin. Myös nuoret eli 16 vuotta täyttäneet kuljettajat voivat ajaa rallisprinttiä.

Kilpailijat saavat tutustua rataan etukäteen kävellen tai pyörällä yleensä kilpailua edeltävänä aamuna. Rallisprint on lajina monille pohjoisen kuljettajille sekä katsojille tuttu – nyt ajettava rallisprint-kilpailu on järjestyksessään viides tällä Napapiirin radalla.

-

Taisto on kovaa rallisprint-radoilla ja usein erot kuljettajien välillä ovat vain sekunnin kymmenyksiä. Radan pituus on yleensä 2000-4000m, kuljettajat saavat ajaa sen kaksi kertaa ja nopein sääntöjen mukaan ajettu kierros otetaan huomioon.

Viikonloppuna ajettava Napapiirin rata on reilu 2500m. Katselupaikkoja yleisölle löytyy Myllymäentien sillalta sekä SantaParkin päässä olevalta kentältä. Napapiirillä sijaitseva varikkoalue tarjoaa oivan tilaisuuden päästä tutustumaan kilpureihin sekä niiden kuljettajiin!

Rallisprint on parasta paikan päällä eli Tervetuloa seuraamaan kuka on Suomen vuoden 2019 nopein asfalttikuljettaja!

Napapiirin Vauhtiajot

PE 30.8. ensimmäinen auto starttaa radalle klo 14.00

LA 31.8. ensimmäinen auto starttaa radalle klo 12.00

Varikko Napapiirillä

Katselualueet Myllymäentien silta sekä SantaPark

Liput 10€/pv – alle 12v ilmaiseksi Varaathan käteistä mukaan!

Paikalla opasteet yleisölle