Mainos

Terve pyhäin suku

Näin veisasimme pari päivää sitten ystävien kanssa meidän mielestämme liian varhain kuolleen ystävämme muistoksi. Virsi oli hänen itsensä ja hänen puolisonsa valitsema. Hänen perheensä oli päivittäin kokoontunut hänen sairaalavuoteensa äärelle veisaamaan ja päivän viimeinen virsi oli aina tuo sama.

Nyt kun tuli tarve kirjoittaa tähän korona-aikaan sopiva kirjoitus pyhäinpäivän tienoon lehteen, mikä olikaan osuvampi otsake kirjoitukselle kuin tuon virren alkusanat. Kuluvan vuoden aikana olemme saaneet elämän arjen keskellä toivottaa toisillemme terveyttä. Eikä tuon toivotuksen tarve tunnu vieläkään olevan ohi.

Tähän liittyen toimitamme Tornionkin seurakunnassa tulevana pyhäinpäivänä poisnukkuneiden rakkaitten muistohetket. Nuo tilaisuudet ovat kaikissa kirkoissa koronarajoin. Alatornion kirkossa järjestetään kaksi samanlaista tilaisuutta, joista aikaisempaan toivotaan saapuvaksi viime pyhäinpäivän ja kesäkuun alun välissä kuolleiden omaisia, jälkimmäiseen taas loppuvuoden omaiset. Näin me toivomme toisillemme terveyttä tervehtimällä poisnukkuneita ja toisiamme ’Terve pyhäin suku’.

Kasteessa meistä on tullut Jumalan pyhiä ja sellaisina Jumala haluaa meidät pitää, omina rakkaina pyhinään. Täällä elämässä meistä uskontunnustuksen juhlallisin sanoin muodostuu ’pyhä, yhteinen seurakunta, pyhien yhteys’. Jumala ei meitä kadota kuolemankaan jälkeen, vaan olemme elämässä ja kuolemassa hänen omiaan, pyhää sukua.

Pysytään terveinä toivottelee Mirja-Liisa

-