Teemu Pukki menee kesällä nai­mi­siin

Maalikuningas ehti viikonloppuna käydä kotikaupungissaan Kotkassa ensimmäisen kerran lähes vuoteen.

Teemu Pukki saapui Suomeen viime torstaina. Tiistaina hän tapasi suomalaisia mediaväkeä Helsingissä.
Teemu Pukki saapui Suomeen viime torstaina. Tiistaina hän tapasi suomalaisia mediaväkeä Helsingissä.
Kuva: Joel Maisalmi

– Viime viikon maanantaina oli kaupungilla paraati, mitä oli saapunut katsomaan jonkun arvion mukaan 50 000 ihmistä. Se oli sellainen kokemus, mitä ei unohda varmaan ikinä. Siellä näki, kuinka paljon Valioliigan nousu kaupunkilaisille merkitsi.

– No joo. Siinä saattoi olla alkoholilla osuutta asiaan, että lähdin siihen mukaan. Pari päivää meni juhliessa. Torstaina tulin Suomeen rauhoittumaan.

– Menin Kotkaan porukoille ja olin siellä viikonlopun. Edellisen kerran olin ehtinyt käydä kotona viime kesänä. Kotkassa käytiin kavereiden kanssa vähän kaupungilla pyörähtämässä, muuten sukuloin ja olin ihan vaan rauhassa.

– Jossain olisi tarkoitus käydä lomalla. Bröndby (Pukin entinen seura) pääsi Tanskan cupin finaaliin. Mahdollisesti menemme katsomaan sen.

– Kun kotona on 1,5-vuotias pikkutyttö, niin siinä kyllä unohtaa futisjutut täysin. Se on hyvä tapa nollata, kun on muuta ajateltavaa.

– Hain tänään kihlatun lentokentältä, niin siellä tuli tuntemattomia ohikulkijoita kovasti onnittelemaan. Se oli uutta. Muuten en ole ehtinyt vielä mitään havainnoimaan, kun Kotkassakin olin enimmäkseen vaan kotona.

– Treenaan itsenäisesti ja pääasiassa Helsingissä, missä perheemme tukikohta Suomessa on. Seuralta on tullut ohjelma ja gps-liivi, mihin päivittyy aina treenin jälkeen, mitä on tehnyt. Aika kova harjoitusohjelma sieltä tuli. Minun pitää olla syksyllä vielä kovemmassa kunnossa kuin tällä kaudella, koska edessä on astetta kovempi sarja.

– Jossain kohtaa heinäkuuta menen seuraavaksi Norwichiin ja jään sinne, kun joukkueharjoitukset ja kauteen valmistautuminen alkaa.

– Ei olla vielä ehditty Teemun kanssa jutella. Norwichissa olen todella tyytyväinen, joten ykkösajatus ei ole lähteä nyt pois sieltä. Toki pitää Teemun kanssa käydä asioita läpi. Minulla ei ole mitään hajua, onko jotain tarjouksia tullut.

– Vejle nousi pääsarjaan vasta täksi kaudeksi, joten en ehtinyt heitä vastaan kertaakaan pelata. Minulla oli viime syksynä Norwicista pari päivää vapaata ja kävin katsomassa vanhan seurani Bröndbyn pelin Vejleä vastaan. Siinä Vejle pelasi ainakin todella hyvää futista. Se on oikeastaan ainoa kokemus seuran toiminnasta. En ole asiasta kenenkään kanssa ehtinyt HIFK-kaupasta puhumaankaan, kun ajelin maanantaina Kotkasta Helsinkiin ja vietin illan tyttären ja siskoni kanssa.

– Se on yksityisasia, en lähde asiaa kommentoimaan. Mutta joo, häät on edessä jossain vaiheessa kesää.

Kuka?

Teemu Pukki

Ikä: 29 (syntynyt 29.3.1990)

Seura: Norwich.

Pelipaikka: Hyökkääjä.

Perhe: Kihlattu ja 1,5-vuotias tytär.

Asuu: Norwichissa ja Helsingissä.

Ura: Pelannut pääsarjatasolla Suomessa (53 ottelua/16 maalia), Espanjassa (1/0), Saksassa (37/8), Skotlannissa (27/7) ja Tanskassa (130/55). Siirtyi päättyneeksi kaudeksi Englannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Norwichiin. Kausi päättyi nousuun Valioliigaan sekä maalikuninkuuteen (43/29). A-maajoukkueessa 72 ottelua, 15 maalia.

Muuta: Nykyinen sopimus Norwichin kanssa jatkuu kevääseen 2021 asti. Brittilehti Telegraphin mukaan jokainen Norwichin pelaaja sai noin 414 000 euron bonuksen noususta Valioliigaan.