Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Teemu Pukin maali jäi Nor­wic­hil­le lai­hak­si loh­duk­si – Crystal Palacea ku­rit­ta­nut Li­ver­pool nousi Va­lio­lii­gan kärkeen

Norwich/Helsinki
Crystal Palacen Wilfried Zaha (oik.) yrittää taistella Liverpoolin Mohamed Salahin (vas.) ja James Milnerin kanssa.
Crystal Palacen Wilfried Zaha (oik.) yrittää taistella Liverpoolin Mohamed Salahin (vas.) ja James Milnerin kanssa.
Kuva: Tim Keeton

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki teki pitkästä aikaa pelitilannemaalin jalkapallon Englannin Valioliigassa, mutta se jäi Norwichille lopulta laihaksi lohduksi. Norwich hävisi kotikamppailunsa Watfordille 1–3. Norwich on hävinnyt kaikki tämän kauden viisi liigapeliään.

Watford siirtyi 17. minuutilla johtoon Emmanuel Dennisin päämaalilla. Koko ottelun pelanneen Pukin osuma syntyi, kun Mathias Normann pelasi pallon pystyyn ja Pukki karkasi puolustukselta 35. minuutilla.

Pukki on tehnyt tällä kaudella kaksi liigamaalia, joista ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta Leicesterin verkkoon. Suomalaishyökkääjä on tehnyt joukkueensa molemmat maalit tämän kauden Valioliigassa.

Watfordia vastaan Norwich pelasi hyökkäyssuuntaan hetkittäin pirteästi, mutta haparoiva puolustus maksoi joukkueelle jälleen paljon. Watford siirtyi 63. minuutilla johtoon, kun Ismaila Sarr jatkoi Joshua Kingin syötöstä pallon jalallaan maaliin. Sarr tylytti Norwichia lisää 80. minuutilla laukomalla 1–3-osuman. Watford nousi kuuteen pisteeseen.

City jäi maalittomaan kotitasapeliin

Crystal Palacesta 3–0-kotivoiton ottanut Liverpool nousi sarjakärkeen.

Jürgen Kloppin miehistö on kerännyt viidestä ottelustaan 13 pistettä, kun Manchester Cityllä, Manchester Unitedilla, Chelsealla ja Evertonilla on kymmenen pistettä. Liverpool ja City ovat pelanneet ottelun muita kärkiryhmiä enemmän. Everton tosin saattaa kohennella tilastojaan myöhemmin lauantaina.

Sadio Mane vei Liverpoolin avauspuoliajalla johtoon, ja Mohamed Salah sekä Naby Keita lisäsivät toisella puoliajalla karkumatkaa. Hallitseva mestari Manchester City jäi yllättäen maalittomaan kotitasapeliin Southamptonia vastaan.

Martin Ödegaardin avauspuoliajan vapaapotkumaali riitti Arsenalille 1–0-vierasvoittoon Burnleysta.

Marcus Forss istui vaihdossa

Melko pirteän alkukauden pelannut Brentford kukisti vieraissa Wolverhamptonin 2–0.

Ottelun avausmaalin laukoi 28. minuutilla Ivan Toney rangaistuspotkusta. Osuma oli viime kaudella Englannin mestaruussarjan maalikuninkuuden voittaneelle Toneylle toinen Valioliigassa. Jatkoa seurasi kuusi minuuttia myöhemmin, kun Bryan Mbeumo viimeisteli maalin läheltä Toneyn vahvan esityön jälkeen.

Brentfordin tilanne muuttui tukalaksi 64. minuutilla, kun Shandon Baptiste lensi toisella keltaisella kortilla suihkuun. Tiiviisti puolustanut Brentford kesti Wolverhamptonin paineen.

Brentfordin suomalaishyökkääjä Marcus Forss istui koko ottelun vaihdossa. Brentford on ollut tämän kauden liiganousijoista pirtein, sillä se on kerännyt viidestä ottelustaan kahdeksan pistettä.

Englannin Valioliiga:

Wolverhampton–Brentford 0–2 (0–2)

28. Ivan Toney rp. 0–1, 34. Bryan Mbeumo 0–2. Ulosajo: 64. Shandon Baptiste (Brentford).

Burnley–Arsenal 0–1 (0–1)

30. Martin Ödegaard 0–1.

Liverpool–Crystal Palace 3–0 (1–0)

43. Sadio Mane 1–0, 78. Mohamed Salah 2–0, 89. Naby Keita 3–0.

Manchester City–Southampton 0–0

Norwich–Watford 1–3 (1–1)

17. Emmanuel Dennis 0–1, 35. Teemu Pukki 1–1, 63. Ismaila Sarr 1–2, 80. Sarr 1–3.