Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Tee­ma­päi­väs­sä poh­di­taan la­pin­leh­män maidon käyttöä ja jat­ko­ja­los­tus­ta

Lappari-hankkeen teemapäivässä pohditaan lapinlehmän maidon käyttöön ja jatkojalostukseen liittyviä kysymyksiä ensi torstaina Tervolan Louella. Tilaisuuteen järjestetään kuljetus Rovaniemeltä.

Pääteemana ovat käytännön kysymykset kuten maidon myyntiä ja jatkojalostusta koskevat säädökset sekä pienmeijeritoiminnan käynnistämiseen liittyvät asiat. Keskustelua alustavat läänineläinlääkäri, alkuperäiskarjan maitoa jalostava meijeristi, lapinlehmän maitoa jalostava jäätelötehtailija ja matkailuyrityksen keittiöpäällikkö.

Päivän aikana tutustutaan myös Louen toimipaikan yhteydessä toimivaan lihanjalostusyritykseen, koulutilan navettaan ja sen lapinlehmiin sekä biokaasuvoimalaan. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lappari on Lapin yliopiston Arktisen keskuksen ja Luonnonvarakeskuksen hanke, jossa kartoitetaan lapinlehmän maidon tuotantoa ja käyttöä. Lisäksi selvitetään muun muassa, voisiko Lapin matkailu hyödyntää maitoa ja jalosteita.

Teemapäivä 26.10. klo 9.30–15.30 Ammattiopisto Lappian Louen toimipaikassa, Kätkävaarantie 69, Tervola. Ilmoittautumiset ma 23.10. mennessä www.arcticcentre.org/Lappari. Rovaniemeltä maksuton yhteiskuljetus kello 8.30 Arktikum-talon parkkipaikalta. Paikka varataan ilmoittautuessa.