Vesistöt: Ve­si­lii­ken­teen ra­joi­tuk­sia päi­vi­te­tään Ro­va­nie­men kes­kus­tan alueel­la – ta­voit­tee­na hillitä ve­si­skoot­te­rei­den ai­heut­ta­mia hait­to­ja

Maastopalot: Kulotus oli mennä metsään tällä kertaa Po­siol­la, pe­las­tus­lai­tos va­roit­taa kui­vuu­des­ta

Tilaajille

Tee-se-it­se: Sei­nä­ko­ris­te pom­po­meis­ta

Kevät on täällä, vaikka lunta meinaakin taivaalta vielä tuprutella. Tuntuuko siltä, että koti kaipaisi väriä, joka yhdessä lisääntyvän auringonvalon kanssa valaisisi mieltä? Helposti langasta tehtävistä pompomeista voi tehdä jotain muutakin kuin tupsupipoja – esimerkiksi seinäkoristeen!

Tee-se-itse

Seinäkoriste pompomeista

Tarvitset: lankakeriä, pahvia tai paksua kartonkia, sakset, puukepin, liimaa (jotain millä tupsut pysyvät kiinni toisissaan) sekä kaksi ruuvia tai koukkua.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

1. Leikkaa kartongista kaksi samankokoista ympyrää. Voit tehdä muutaman erikokoisen muotin, jos haluat vaihtelevuutta tupsujen kokoon. Tee niihin keskelle reikä, joka on halkaisijaltaan noin 2 cm. Leikkaa reunaan myös viilto. Aseta ympyrät päällekkäin.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

2. Kierrä lankaa ympyröiden ympärille niin paljon, että aukko täyttyy lähes kokonaan. Tämän jälkeen leikkaa langat poikki ympyrän ulkosivuilta, pahviympyröiden välistä. Pidä langoista kiinni, jotta tupsu pysyy kasassa.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

3. Pujota kaksinkertainen lanka pahviympyröiden väliin ja solmi tiukasti. Poista tämän jälkeen pahvit ja pöyhi tupsu. Tasoitan tupsun pintaa saksilla, jotta siitä tulee pyöreä.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

4. Kun kaikki tupsut ovat valmiita, kiinnitä ne toisiinsa haluamasi muodon mukaisesti liiman ja mahdollisesti langan avulla. Koputa varovasti puukeppiin kiinni ruuvit tai koukut. Solmi niihin ripustusnauha. Tämän jälkeen kiinnitä langan avulla tupsurakennelma keppiin kiinni ja ripusta seinälle!

-
Kuva: Eveliina Lahtinen