Tee-se-it­se: Makoisa ja mut­ka­ton suk­laa­jää­kah­vi

Kuumaa kesäaamua piristää tavallista kahvia paremmin raikas mutta makea jääkahvi.

-
Kuva: Lotta Laitila

Tämän makoisan ja suklaisen jääkahvireseptin taitaa helposti kotona olevista perusraaka-aineista ilman edellytyksiä ekspressokoneelle tai makusiirapille.

Kahvin voi kätevästi keittää ja jäähdyttää termospulloon jo edellisenä päivänä. Suklaan ystävät keksivät lisätä kahvisekoitukseensa tummaa kaakaojauhetta jo kahvinkeittovaiheessa.

Katso valmistusvideo:

Tee-se-itse: Suklaajääkahvi
Video: Lotta Laitila
Tee-se-itse

Suklaajääkahvi

Ainekset: vahvaa kahvia, tummaa kaakaojauhetta, mieleistäsi maitojuomaa ja makeutusainetta

Tarvitset: kahvinkeitin, jääpaloja

Keitä vahvaa kahvia kaakaojauheen kanssa. Esimerkiksi, jos keität vettä neljän kupillisen verran, lisää suodatinkahvia viisi mitallista. Sekoita kahvipurujen joukkoon neljä teelusikallista tummaa kaakaojauhetta.

Siirrä keitetty kahvi jäähtymään pannunaluselle. Kun kahvi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, laita se viilenemään jääkaappiin.

Tiputa tarjoilulasiin muutama jääpala ja kaada päälle kylmä kahvisekoitus.

Kaada halutessasi suklaajääkahviin itsellesi mieluista maitojuomaa ja makeutusainetta.

Koristele viileä juoma sirottelemalla sen päälle tavallista vaaleaa kaakaojauhetta, tai somista syömäkelpoisella mintunlehdellä. Nauti!