Tee-se-it­se: Kuk­ka­kaa­li­wing­sit ja mus­tik­ka­hum­mus kah­del­le

Suolaisen ja hennosti makean yhdistelmä on taattu, kun kukkakaaliwingsit saavat kaverikseen mustikkahummuksen. Nauti välipalana tai osana ateriaa.

Kukkakaaliwings: 

Keskikokoinen kukkakaali

1 dl vehnäjauhoa

loraus auringonkukkaöljyä

suolaa

1 tl savupaprikajauhetta

0,5 tl cayennepippuria

pizzamaustetta

1,5 dl vettä

2 rkl voisulaa (halutessasi)

-
Kuva: Kaisa-Reetta Seppänen

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Irrota kukkakaalin keskiosasta irtoavat nuput. Keskiosan voit hyödyntää keittämällä sen lisukkeeksi myöhemmin.

Sekoita kulhossa vehnäjauho, suola, mausteet, vesi ja öljy.

Pyöräytä kukkakaalinuput taikinassa, nostele pellille ja laita uuniin.

Paista kukkakaaliwingesjä uunin keskitasolla n. 20–25min. Voit halutessasi lisätä wingsien päälle voisulaa 15 minuutin paiston jälkeen.

-
Kuva: Kaisa-Reetta Seppänen

Wingsien paistuessa, valmista mustikkahummus:

1 prk kikherneitä valutettuna

Puolikkaan sitruunan mehu

1 valkosipulin kynsi

suolaa

2 rkl tahinia

1dl mustikoita (pakaste tai tuore)

-
Kuva: Kaisa-Reetta Seppänen

Soseuta hummuksen raaka-aineet blenderissä tai sauvasekoittimella. Maista. Mustikkahummuksen kuuluu olla hieman makeaa.

-
Kuva: Kaisa-Reetta Seppänen

Ripottele jäähtyneiden kukkakaaliwingsien päälle halutessasi sinihomejuustoa ja kevätsipulia. Dippaa wingsejä mustikkahummukseen.

Herkuttele ystävän kanssa!

-
Kuva: Kaisa-Reetta Seppänen