Tilaajille

Tee-se-it­se: As­kar­te­le van­hois­ta tu­li­tik­ku­ra­siois­ta hauska yl­lä­tys­jou­lu­ka­len­te­ri

Taiteile tyhjistä tulitikkurasioista joulukalenteri vaikka kummilapselle tai ystävälle aikaiseksi joululahjaksi. Luukkuihin voit piilottaa karamelleja, tarroja tai piristäviä viestejä – vain mielikuvitus on rajana!

Tee-se-itse

Yllätysjoulukalenteri

Tarvitset: askartelualustan, 24 tyhjää tulitikkurasiaa, kovaa pahvia, akryylivärejä, pensseleitä, tusseja, muovilusikan, tarroja, lyijykynän ja sakset.

-
Kuva: Kerttu Pakkasvirta

Liimaa tulitikkuaskit sivuilta ja päältä toisiinsa. Voit käyttää liiman levittämisen apuna muovilusikkaa. Askeja on leveyssuunnassa riveittäin neljä ja pituussuunnassa viisi.

-
Kuva: Kerttu Pakkasvirta

Availe askeja, jotta ne eivät juutu kiinni. Odota, että liima on kuivunut. Leikkaa pahvista oikean kokoiset palat kalenterin kehyksiksi. Käytä mittaamisen apuna lyijykynää ja paperia. Liimaa pahvinpalat kalenteriin ja paina kevyesti.

-
Kuva: Kerttu Pakkasvirta

Maalaa pahvinpalat ja kalenteriluukut haluamallasi väreillä. Numeroi kalenteriluukut joko kronologisesti tai epäjärjestyksessä. Se tuo lisää jännitystä, kun joutuu etsimään päivän luukkua.

-
Kuva: Kerttu Pakkasvirta

Koristele kalenteri tarroilla ja päästä luovuutesi valloilleen koristelussa! Voit kirjoittaa myös saajan nimen kalenteriin. Täytä kalenterin luukut esimerkiksi karamelleilla tai piristävillä viesteillä. Tulitikkukalenteri on etenkin hauska lahja lapselle. Kiitos tulitikkukalenterin alkuperäisestä ideasta kuuluu äidilleni!

-
Kuva: Kerttu Pakkasvirta