Tar­ve­sel­vi­tys käyn­nis­tyy: asu­kas­ti­lai­suus Vaa­ran­lam­men kou­lus­ta ja muista si­vis­tys­pal­ve­luis­ta

Alueen kasvava asukasmäärä edellyttää pysyvää toimipaikkaa koulupalveluille, Kairatie vain väliaikaisratkaisu.

Rovaniemen kaupunki on käynnistänyt tarveselvityksen Vaaranlammen alueen koulu-, varhaiskasvatus-, nuoriso- ja kirjastopalvelujen järjestämisestä. Alueen asukkaiden kuulemiseksi pidetään torstaina asukastilaisuus Vaaranlammen koulun auditoriossa. Kaupunki toivottaa tervetulleeksi tilaisuuteen paitsi alueen asukkaat ja oppilaiden huoltajat myös kaikki muut sidosryhmät ja asianosaiset.

Tilaisuudessa kaupunki haluaa kuulla, mitä asioita alueen asukkaat ja muut asianosaiset pitävät tärkeänä palvelujen järjestämisessä. Yhtenä kysymyksenä on koulun ja päiväkodin sijoittuminen Länsikangas–Vaaranlampi-alueelle. Esiin tulevia näkemyksiä käytetään päätöksenteon pohjana.

Vaaranlammen koulukiinteistö Koulukuja 2:ssa on ollut tyhjillään vuoden 2017 tammikuusta lähtien. Rakennus on poistettu koulukäytöstä toistuvien sisäilmaongelmien vuoksi. Rovaniemen kaupungin koulutuslautakunnan ja kaupunginhallituksen päätöksillä koulun toiminta on siirretty Kairatie 75:n tiloihin.

Rovaniemen kaupungin tiedotteen mukaan koulupalveluiden järjestäminen edellyttää pysyvää toimipistettä koulun nykyisellä oppilaaksiottoalueella, sillä asuinalue Vaaranlammen koulukiinteistön läheisyydessä kasvaa.

– Kairatien väliaikaisia tiloja ei voida pitää pysyvänä ratkaisuna sijaintinsakaan vuoksi, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan tarveselvityksessä on huomioitava myös Länsikankaan suunnan kehittymisen vaikutukset varhaiskasvatukseen ja opetukseen.