Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Tar­kas­tus­ra­port­ti pal­jas­taa lain­vas­tai­suuk­sia: Osa Po­la­ri­can thai­poi­mi­jois­ta sai ohjeen myydä marjat vain yhteen paik­kaan, jotkut eivät tien­neet, mitä kuluja heiltä pe­ri­tään

Elokuussa joukko suomalaisviranomaisia ajoi lappilaisen entisen kyläkoulurakennuksen pihaan.

Yllätysvierailun tarkoitus oli selvittää, miten koululle ja sen pihapiiriin majoitetut thaimaalaiskerääjät pärjäilevät ja noudattaako marjayritys lakia.

Kohtaaminen marjastajaleirin iltahämärissä oli jännittynyt. Arviolta satapäinen väkijoukko tuli yllätetyksi kesken iltapuuhien. Takana oli raskas työpäivä, nyt paikalle oli ilmestynyt poliisi.

Alkujännityksen hälvettyä thaimaalaiset alkoivat kertoa tilanteestaan ja työllistäjänsä marjayritys Polarican toiminnasta. Apuna oli tulkki puhelimen välityksellä. Haastattelut koottiin raporttiin, jonka Lapin Kansa sai aluehallintovirastosta.

Kaksi kuukautta tarkastuksen jälkeen Polarican johtaja Jukka Kristo otettiin kiinni ja vangittiin ihmiskaupasta epäiltynä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.