Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­pah­tu­koon sinun tah­to­si?

Suomenkin papiston piiristä kuulee enenevästi kannanottoja, joita odottaa kuulevansa vahvan relativismin edustajien suusta: tapahtukoon sinun tahtosi, kunhan se vastaa minun tahtoani, koska tahtosi ei ole tahtoani kummempi.

Jälkikristillisen kristinuskon ytimessä on milloin eroottinen rakkaus, milloin ympäristönsuojelu. Kovin tyypillistä ajallemme, jossa melkein minkä tahansa väitetään voivan olla melkein mitä tahansa. Vahva subjektiivisuus ja korostunut individualismi kumpuavat ateismista. Sanon tämän toteavasti, en arvottavasti.

Nähdäkseni kysymys ihmismielestä ja -kielestä riippumattoman jumalan olemassaolosta on olemukseltaan perustavinta laatua ja suurin esitettävissä oleva kysymys. Tärkein kysymys on mielestäni se, uskotko, että jumal(i)a on olemassa.

Miksi se varmuudella on jokaiselle ihmisyksilölle niin merkityksellinen? Koska siihen muodostettu kanta vaikuttaa miltei kaikkeen inhimilliseen, sillä ihmisen tietoisia valintoja ohjaavat hänen arvonsa, jotka taas perustuvat hänen maailmankatsomukseensa, jonka ”koostumuksesta” (epä)usko ihmistä mahtavamman olion olemassaoloon muodostaa keskeisen osan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.