Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tänak pitää pin­tan­sa MM-ral­lin kär­jes­sä – Ro­van­pe­rä otti jo hieman varman päälle: "Ottia ei saa aja­mal­la kiinni"

Jyväskylä
Ott Tänak hurjastelee kärjessä.
Ott Tänak hurjastelee kärjessä.
Kuva: Hyundai Motorsport

Kalle Rovanperä jahtaa Hyundain Ott Tänakin kärkipaikkaa Suomen MM-rallissa, mutta erikoiskokeet uhkaavat loppua Toyotan suomalaisnuorukaisen kannalta kesken. Rovanperä ja Tänak jakoivat pohja-ajan Patajoen 17. erikoiskokeella, ja virolainen johtaa Toyota-kuskia yhä 11,5 sekunnilla.

MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Rovanperä ei ole vielä voittanut urallaan Jyväskylän osakilpailua. Suomalaisnuorukainen on korostanut, ettei MM-taistelussa kannata ottaa turhia riskejä.

– Ottia ei saa ajamalla kiinni, jos hän tulee koko ajan virheittä. Mutta yritetään pitää paine päällä ja katsotaan, miten muut tulevat. Tämä pätkä tultiin vähän järkevämmin. Tiellä oli tosi paljon irtokiviä, osumia tulee koko ajan, ja haluamme kuitenkin päästä maaliin tänä päivänä, Rovanperä kommentoi maalialueella.

– Pitää välillä myös vähän miettiä, vaikka ei haluaisikaan.

Esapekka Lappi putosi kisan voittotaistosta iltapäivän avauserikoiskokeen jälkeen, kun irtokivi rikkoi Lapin Toyotan tuulilasin. Toiselta sijalta kolmanneksi pudonnut Lappi on jäänyt Tänakista 20 sekuntia.

– Aikaa jää aika paljon tielle, kun en näe, mihin pyörät pitäisi laittaa. En näe, missä linjat menevät, Lappi manaili rikkinäistä tuulilasia.

Lapin kaula neljäntenä olevaan Elfyn Evansiin on reilut kymmenen sekuntia.

Lauantaina ajetaan enää yksi erikoiskoe. Ralli päättyy sunnuntaina neljään erikoiskokeeseen.