kolumni: Kahden ikä­krii­sin ris­ti­pai­nees­sa – poden var­muu­dek­si mo­lem­pia

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Tänak lisäsi joh­toaan Jy­väs­ky­län MM-ral­lis­sa run­saal­la se­kun­nil­la ennen huol­to­tau­koa

Jyväskylä
Ott Tänak jatkaa kärjessä Suomen MM-rallissa.
Ott Tänak jatkaa kärjessä Suomen MM-rallissa.
Kuva: Hyundai Motorsport

Hyundain Ott Tänak oli Suomen MM-rallin 14. erikoiskokeen nopein ja lähtee huoltotauolle kisan kärjessä. Toyotan Esapekka Lappi on toisena 9,5 sekunnin päässä virolaisesta ja Toyotan Kalle Rovanperä kolmentena 12,9 sekunnin päässä kärjestä.

– Tämä on uusi erikoiskoe, joten siinä voi yrittää tehdä jotain. Olemme onnekkaita, että olemme tässä – minulla oli yksi nuotti liian nopea ja olimme täysin ulkona tieltä. Sellaista ralli on välillä. Nyt olemme tässä, joten kaikki hyvin, Rovanperä sanoi wrc.comille.

Tänak oli 14. erikoiskokeella ensimmäisen kerran tänään Rovanperää nopeampi.

– Tämä oli hyvä erikoiskoe ilman suurempia ihmeitä. Olin erittäin hyvässä rytmissä, ja siinä oli kaikki mitä pystyimme tekemään, Tänak sanoi.

Lappi kertoi uuden erikoiskokeen säväyttäneen.

– Meillä oli ainakin hyviä hetkiä. Tämä ei ole helppo erikoiskoe, pito vaihtelee. Kaikki meni hyvin, mutta oli muutamia luisuja, Lappi kertoi.

Kärkinelikko on kahdeksantoista sekunnin sisällä, sillä neljäntenä on Toyotan Elfyn Evans 17,9 sekuntia Tänakia hitaampana.

Viidestoista erikoiskoe käynnistyy huoltotauon jälkeen kello 15.38.