Mainos

Tänä kesänä Suomen Tivoli ei saavu Lap­piin, mutta kui­ten­kin ihan nurkan taakse – ”Tivoli pys­ty­tet­tiin Oulun Hie­ta­saa­reen, jonka vie­res­sä on Nal­li­ka­rin ui­ma­ran­ta, Vauh­ti­puis­to ja lei­rin­täa­lue”

Tänä vuonna huvipuistoon kaipaavien lappilaisten täytyy mennä puolitiehen vastaan. Koronan seurauksena Suomen Tivolin kiertue jää puoleen normaalista ja ulottuu korkeimmillaan vain Ouluun asti. Mutta mikä olisikaan parempi tapa viettää kesää, kuin pakata koko perhe autoon ja lähteä Tivoli-retkelle Oulun idylliseen Hietasaareen? Alueella piisaa tekemistä vaikka koko viikonlopuksi!

Hullu mato -vuoristorata ja Mega Flip -laite lukeutuvat Suomen Tivolin ikisuosikkeihin, joiden kyytiin pääsee myös tivolin Oulun kiertueella. "Joitakin laitteita piti jättää Tuusulan varikolle koronan aiheuttamien kustannuskysymysten takia, mutta kaikki suosikkilaitteet saatiin mukaan", kertoo Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.
Hullu mato -vuoristorata ja Mega Flip -laite lukeutuvat Suomen Tivolin ikisuosikkeihin, joiden kyytiin pääsee myös tivolin Oulun kiertueella. "Joitakin laitteita piti jättää Tuusulan varikolle koronan aiheuttamien kustannuskysymysten takia, mutta kaikki suosikkilaitteet saatiin mukaan", kertoo Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.

Oletko kuullut Pohjois-Italiassa sijaitsevasta, pienestä ja pittoreskistä kaupungista, jossa entisajan roomalaiset kävivät lomailemassa ja pitämässä hauskaa? Toisin päin käännettynä sana taipuu muotoon: Ilovit. Suomeksi sen voisi kääntää seuraavasti: ”rakastan sitä”. Oikea vastaus on tietenkin; Tivoli!

Jos jossain, niin 132 vuotta Suomea kiertäneessä Suomen Tivolissa kesäpäiviä pääsee viettämään iloisten, hauskojen ja rakastettavien asioiden äärellä – myös tänä poikkeuksellisena kesänä. 

”Tivoli on hyvä vaihtoehto kesäpäivän viettoon nyt kun matkailukin on pannassa ja rajoittuu pääasiassa kotimaahan. Tivoliin uskaltaa ehdottomasti tulla. Me teemme kaikkemme, että täällä on turvallista ja että kaikki koronasäädökset on huomioitu,” Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola vakuuttaa.

Etäisyydet ja hygienia huomioitu

Koronasäädösten huomioiminen Tivoli-kontekstissa tarkoittaa käytännössä monenlaisia toimenpiteitä, joilla taataan sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveys ja turvallisuus. Avainasemassa ovat puhdistustyöt: kaikki laitteet puhdistetaan turvakaaria, turvavöitä ja kaikkia kosketuspintoja myöten vähintään kerran tunnissa, mutta myös kierrosten välissä. Myös asiakkaiden sijoittelua laitteisiin on mietitty tarkkaan:

”Mitään kierroksia ei ajeta täydellä kapasiteetilla. Saman seurueen jäsenet voivat istua vierekkäin, mutta muutoin asiakkaat pyritään ohjaamaan istumaan vain joka toiselle istuimelle, jolloin etäisyys toiseen asiakkaaseen on metri tai enemmän. Sama pätee koko Tivoli-alueeseen, jossa huolehdimme omavalvonnan avulla siitä, etteivät ihmiset joudu sumppuun”, Sariola tähdentää.

Omavalvonnan piiriin kuuluvat muun muassa paikalla olevat järjestyksenvalvojat, Tivoli-alueella olevat turvavälimerkinnät, sekä koronakuulutukset, joissa muistutetaan etäisyyksistä ja käsien desinfioinnista. 

”Käsidesiä on tarjolla kaikilla laitteilla ja myyntipisteillä. Vessavaunussa on saippua-automaatit ja WC-tilojen desinfioivaa puhdistusta on tehostettu. Myyntipisteissä työntekijät käyttävät aina hanskoja ja kaikkien maksupäätteiden näppäimet sekä muut kosketuspinnat pyyhitään useita kertoja päivässä desinfioivalla pesuaineella. Asiakkaat voivat ostaa myös kasvosuojuksen tivolimyymälästä”, Sariola listaa.

Tivoli ei kuitenkaan varsinaisesti kuulu aluehallintoviraston määräämien kokoontumisrajoitusten piiriin. Se johtuu siitä, että kyse ei ole yleisötilaisuudesta vaan jatkuvaluonteisesta normaalitoiminnasta. 

"Koronan takia emme valitettavasti pääse tänä kesänä Lappiin, mutta toivomme, että perheet lähtisivät Lapista Ouluun Tivoli-retkelle. Senhän voi yhdistää myös muihin kesälomasuunnitelmiin", vinkkaa Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.
"Koronan takia emme valitettavasti pääse tänä kesänä Lappiin, mutta toivomme, että perheet lähtisivät Lapista Ouluun Tivoli-retkelle. Senhän voi yhdistää myös muihin kesälomasuunnitelmiin", vinkkaa Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.

Kesälomaretki Lapista Ouluun

Suomen Tivoli on jo vuosikausien ajan kiertänyt samoilla paikkakunnilla ja ansainnut asemansa odotettuna ja toivottuna kesävieraana ympäri maan. Tänä vuonna korona laittoi kuitenkin kapulan rattaaseen ja aiheutti jokusia muutoksia kokonaisuuteen. Yksi niistä liittyy kalustoon: investointien ollessa jäissä ja niin henkilöstön kuin kuljetuskapasiteetinkin pudottua puoleen normaalista kiertueelle ei saatu tänä vuonna ihan koko kalustoa mukaan. Tivolin Tuusulan varikolle jäivät muun muassa pomppulinnat sekä vuoristorata.

”Puutteista huolimatta Tivoli on perustoiminnoiltaan entisensä. Laitteita löytyy kaiken ikäisille, pienille ja isoille, ja kaikki suositut vakiolaitteet ovat mukana. Hyvä Tivolikokemus on taatusti luvassa, vaikka virus sekoittikin kaiken. Kalustovaje on huomioitu myös rannekkeen hinnassa alentavasti”, Sariola vahvistaa.

Asiakkaiden kannalta toinen keskeinen muutos on se, että kiertue on pituudeltaan noin puolet normaalista. Monia kaupunkeja jouduttiin karsimaan. Lappilaisia ajatellen Oulu on tänä kesänä lähin Tivoli paikkakunta.

”Kun koronatilanne alkoi näyttää paremmalta, uskalsimme alkaa suunnitella kiertuetta ja lähteä tien päälle.  Kohteeksi valittiin Oulu. Kesä on niin lyhyt, että Lappiin asti emme ehdi. Se oli vaikea, mutta välttämätön päätös”, Sariola pahoittelee.

Tivoli ei siis tule tänä kesänä lappilaisten luo, mutta yhtä hyvin lappilaiset voivat lähteä Tivolin luo. Ja mikä olisikaan parempi tapa viettää kesää, kuin retkeillä perheen kanssa Ouluun Tivoli-elämyksen vuoksi?

”Tivoli pystytettiin juuri Oulun Hietasaareen, jonka vieressä on niin Nallikarin uimaranta, Vauhtipuisto kuin leirintäaluekin. Tivoli-retken voi yhdistää pidempäänkin kesälomaretkeen”, Sariola vinkkaa.


Fakta:

Suomen Tivoli Oy

132 vuotta Suomea kiertänyt huvipuisto.

Tarjonta: perhelaitteet, lastenlaitteet, pelit ja virkistyspalvelut.

Toimitusjohtaja: Lulu Sariola.

Yhteys: lulu.sariola@suomentivoli.fi / 0405244990


Kiertue 2020

Oulu: 21.6–27.7 / ma-pe 15–21, la-su 11–21.

Jyväskylä: 1-16.8 (kellonajat tarkennetaan myöhemmin).

Oulussa tarjolla olevat laitteet ja palvelut: maailmanpyörä, Mega Flip, Spider, Star Flyier, kummitusjuna, Twister, norsukaruselli, autorata, Sombrero, Musik Express, Samba Balloon, heppakaruselli, Lulla-karuselli, Hullu mato-vuoristorata, Pit Stop, Kurpitsa, Mega Hip Hop, narunveto, onginta, jäätelöpalatsi, tivolimyymälä ja tivoligrilli.

Lisätietoja: www.suomentivoli.fi