Mainos

Tämän säh­kö­pyö­rän ha­lua­vat nyt kaikki – lähes tup­las­ti te­hok­kaam­pi akku kuin kil­pai­li­joil­la

Sähköpyörien suosio on hurjassa kasvussa ja erityisesti fat-sähköpyörät revitään nyt käsistä.

Kuntokauppa - Natiivi paakuva

Yhä useampi suomalainen kulkee työ- ja vapaa-ajan matkojaan sähköpyörällä, ja erityisesti ympärivuotiseen käyttöön sopivat fat- ja maastopyörät ovat nyt poikkeuksellisen suosittuja.

Lähes tuplasti akkutehoa kilpailijoihin verrattuna

Myymäläpäällikkö Mikko Linna kertoo, että tämän vuoden kysytyin sähköfatbike on Suomessa suunniteltu ja kasattu FitNord Rumble 1000, jonka akun kantama on optimioloissa jopa 200 km.

– Tässä pyörässä on 882 wattitunnin tehoakku, joka on sähköpyörissä ennenkuulumaton. Saman hintaluokan pyörissä on yleensä noin 500 wattitunnin akut, eli melkein puolet vähemmän kapasiteettia.

Linna kertoo myös muiden FitNord Rumble fat-sähköpyörien olevan suosittuja juuri akkutehonsa vuoksi.

– FitNord Rumble -pyörissä on kaiken kaikkiaan poikkeuksellisen tehokkaat akut ja jo edullisimmissa malleissa akkutehoa riittää enemmän kuin kalliimmilla kilpailijoilla. Esimerkiksi alle 2500 euron FitNord Rumble 300 päihittää 720 wattitunnin tehoakulla jopa muiden merkkien lippulaivamallit.

Pärjää säässä kuin säässä

Linna kertoo, että tällä hetkellä sähköpyöräkaupassa korostuu erityisesti ympärivuotisuus.

– Suomalaiset eivät halua rajoittaa pyöräilyä vain kesäkauteen, vaan nyt haetaan entistä enemmän pyöräilyratkaisuja koko vuodelle. Sähköpyörän hyödyt korostuvat sateessa ja lumessa, jolloin sähköstä saa mukavasti apuja liikkumiseen.

Linnan mukaan sähköpyörillä voi ajaa niin kesällä kuin talvella.

– Kovilla pakkasilla akun kesto ei ole kesäkelien tasoa, sillä varaus voi laskea noin kolmanneksella. Tätä varten talviajoon tulee varautua tehokkaalla akulla, joka varmasti kestää ajettavan matkan. Vaihtelevassa maastossa ajamiseen soveltuu parhaiten paksuilla renkailla varustettu sähköfatbike, jossa on tehokas moottori. Rumble 1000:n keskimoottorin vääntö on hurjat 100 newtonmetriä, joten tällä jyrkät mäet nousee kevyesti.

”Varasto tyhjenee nopeasti”

Linna kertoo, että paras aika hankkia sähköpyörä on juuri nyt, kun kevät on vasta alkamassa.

– Suosittujen Rumble-sähköfatpyörien uudet, vuodelle 2023 päivitetyt mallit ovat nyt tilattavissa. Pitkän aikavälin saatavuutta ei kuitenkaan voi taata, sillä suosituimpien mallien erät loppuvat usein nopeasti. Kannattaa pitää kiirettä, jos haluaa päästä tänä keväänä polkemaan omalla sähköfatbikella.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

FitNord Rumble 300 -sähköfatbike: kuntokauppa.fi/fitnord-rumble-300

Kuntokauppa - Natiivi Fitnord Rumble 300

FitNord Rumble 1000 -sähköfatbike: kuntokauppa.fi/fitnord-rumble-1000

Kuntokauppa - Natiivi Fitnord Rumble 1000 minttu

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat