kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tal­vi­so­dan suuret tais­te­lut tuodaan oop­pe­roi­na Suo­mus­sal­men ke­sä­teat­te­riin 2021 ja 2022 – "Raat­teen tien pitäisi saada ihmiset sekä ajat­te­le­maan että it­ke­mään"

"Kannattaa aina muistaa, miten tärkeä merkitys sankarillisella voitolla oli koko Suomen säilymisen kannalta, mutta sota on aina myös suuri tragedia ja onnettomuus", sanoo kirjailija Panu Rajala.

Raatteen Portilla oopperoista kertoivat perjantaina Suomussalmella projektin tuottaja Jyrki Anttila (vas.), säveltäjä Uljas Pulkkis ja libretisti Panu Rajala.
Raatteen Portilla oopperoista kertoivat perjantaina Suomussalmella projektin tuottaja Jyrki Anttila (vas.), säveltäjä Uljas Pulkkis ja libretisti Panu Rajala.
Kuva: Jussi Kiiskilä

Tenori Jyrki Anttilan OperArt-konsertti- ja ohjelmatoimiston sekä Vaara-Kainuun matkailuyhdistyksen yhteistyönä on alkanut kaksivuotinen projekti, jonka puitteissa Suomussalmen kesäteatteriin tuotetaan ensin (2.7.-4.7.2021) Ilkka Kuusiston Taipaleenjoki-ooppera kirjailija Panu Rajalan teksteihin.

Seuraavana kesänä Suomussalmella on vuorossa hankkeen päätavoite, säveltäjä Uljas Pulkkiksen uusi teos Raatteen tie, johon Rajala niin ikään kirjoittaa libreton.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.