Ta­lous­on­gel­mien vai­vaa­ma Len­to­pal­lo­liit­to aikoo vä­hen­tää hen­ki­lös­töä – ta­lout­ta on ra­sit­ta­nut Ro­va­nie­men Power Cupin odo­tet­tua vä­häi­sem­pi osan­ot­ta­ja­mää­rä

Lentopalloliiton taloutta on rasittanut muun muassa Rovaniemen Power cup-turnauksen odotettua vähäisempi osanottajamäärä.
Lentopalloliiton taloutta on rasittanut muun muassa Rovaniemen Power cup-turnauksen odotettua vähäisempi osanottajamäärä.
Kuva: Pekka Aho

Lentopalloliitto aloittaa henkilöstön määrän vähentämiseen tähtäävät yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut ovat osa laajempaa säästöohjelmaa. Liitolla on ollut talousvaikeuksia jo jonkin aikaa, ja esimerkiksi viime vuoden toiminta jäi selvästi tappiolliseksi.

Tämä vuosi ei ole sujunut sen paremmin. Taloutta on liiton tiedotteen mukaan rasittanut Rovaniemen Power Cup -turnauksen osanottajamäärän jääminen tavallista pienemmäksi sekä huipputason lentopallon ja beach volleyn mittava ohjelma. Myös kumppanuuksista saatavat tulot ovat jääneet budjetoiduista summista.

Lentopalloliiton liikevaihto oli vuonna 2018 yhteensä 5,8 miljoonaa euroa. Liitto pyrkii säästötoimillaan vähentämään kuluistaan vuodessa noin 700 000 euroa. Henkilöstövähennyksiksi arvioidaan tässä vaiheessa 3–4 henkeä.