pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tal­li­pääl­lik­kö Latvala tyy­ty­väi­nen Elfyn Evansin pis­teis­tä Kroa­tias­sa – "hir­viö" pois har­teil­ta

Kroatian MM-ralli oli helpotus niin Elfyn Evansille (kuvassa) kuin tallipäällikkö Jari-Matti Latvalallekin.
Kroatian MM-ralli oli helpotus niin Elfyn Evansille (kuvassa) kuin tallipäällikkö Jari-Matti Latvalallekin.
Kuva: Toyota Gazoo Racing

Rallin MM-sarjassa kahtena viime kautena toiseksi ajanut Elfyn Evans starttasi tähän kauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Toyotan walesilaiskuskin kausi alkoi kuitenkin keskeytyksellä Monte Carlossa, ja sama tulos tuli myös Ruotsista. Huhtikuinen Kroatian ralli oli sekin vaikeuksien sävyttämä, mutta toi kuitenkin 13 MM-pistettä. Se oli lopulta helpotus niin Evansille kuin tallipäällikkö Jari-Matti Latvalallekin.

– Hän todella tarvitsi hyvän kisan, ja ajoi kolmanneksi nopeimman ajan (rallin päättäneellä erikoiskokeella) Power Stagella, joten hyviä pisteitä tuli. Olen iloinen hänen puolestaan, ja nyt hän pääsee hyvällä lähtöpaikalla (kahden viikon päästä ajettavaan) Portugalin ralliin, Latvala totesi Autosport-sivustolle.

– Emme tiedä, miten MM-sarjassa tulee käymään, mutta hän tarvitsi tuloksen. Elfynillä oli hirviö harteillaan, ja nyt se on ravisteltu pois, Latvala jatkoi.

Evans on MM-pisteissä yhdeksäntenä, 59 pistettä perässä kärjessä porhaltavaa tallitoveriaan Kalle Rovanperää.

– Suunnitelmana on päästä parempaan vauhtiin Portugalissa ja toivottavasti saada sieltä hyvä tulos, Evans sanoi Autosportille.

Toyota aloitti testit kohti Portugalin rallia tiistaina, kun Sebastien Ogier sai alleen ensimmäiset sorakilometrit GR Yaris -autolla. Kroatiassa loistovoitolla säväyttänyt Rovanperä pääsi testivauhtiin keskiviikkona.

Portugalin ralli ajetaan 19.–22. toukokuuta.