Mainos

Täl­lai­sen säh­kö­pyö­rän pyö­rä­kaup­pias hank­ki­si – ”En mak­sai­si tur­has­ta”

Kesän pyöräilykelien lähestyessä monet tutkivat kasvanutta sähköpyörävalikoimaa etsien uutta menopeliä. Haastattelimme pyöräkauppiasta, joka kertoo, mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota sähköpyörää valitessa.

Kuntokauppa - Natiivi pääkuva

Markkinoille on viime vuosina tulvinut uusia sähköpyörämerkkejä. Sähköpyörien hintaluokka vaihtelee alle 1000 euron markettipyöristä aina useiden tuhansien merkkipyöriin. Monet miettivätkin, millainen sähköpyörä olisi paras itselle ja mistä ominaisuuksista kannattaa maksaa.

Nämä asiat merkitsevät

Pyöräilyn erikoisliike Kuntokaupan myymäläpäällikkö Mikko Linna kertoo, mitä kannattaa huomioida sähköpyörää hankkiessa.

”Tärkein asia monelle asiakkaalle on akkuteho – eikä syyttä. Akku on sähköpyörän kallein osa, joten siihen kannattaakin kiinnittää huomiota.  Hyvässä akussa on laadukkaat kennot ja riittävän suuri kapasiteetti, jotta toimintasäde on mahdollisimman pitkä.”

Kuntokauppa - Natiivi kuvitus

Suomalaismerkki FitNord on tullut erityisen tunnetuksi sähköpyöriensä hyvistä akuista. FitNord -sähköpyörien akut varustetaan laadukkailla Samsungin kennoilla, joten toimintasäde on usein reilusti yli 100 kilometriä.

”FitNord Ava 300 on arkikäyttöön suunniteltu sähköpyörä, jossa hinta-laatusuhde on täyttä priimaa. Yhdellä latauksella pääsee optimioloissa jopa 150 kilometriä, kun yleensä tämän hintaluokan pyörissä akku kestää vain 50–80 kilometriä. Tällä pyörällä akkua ei tarvitse ladata päivittäin, vaan jopa koko viikon työmatkat voi päästä yhdellä latauksella.”

Tunnista oma tarve

Sähköpyörää valittaessa monet kysyvät Linnalta neuvoa itselleen sopivasta sähköpyörästä.

”Usein asiakkaat kertovat omista mieltymyksistään ja pyytävät sen jälkeen suosittelemaan jotain tiettyä sähköpyörää. Tämä on mielestäni oikea tapa lähestyä sähköpyörän hankintaa, sillä ihmisten tarpeet eroavat toisistaan. Kaupunkiajossa Ava 300 on selkeä suosikkini, mutta esimerkiksi vaihtelevaan maastoon suosittelen usein FitNord Ranger 200 -sähköpyörää. Molemmat pyörät on valmistettu laadukkaista komponenteista, jotka on suunniteltu kestämään suomalaisia olosuhteita.”

Sähköpyörästä ei kannata maksaa liikaa, vaan oleellisinta on tunnistaa omat käyttötarpeet.

”Miksi ostaa markkinoiden kallein maastopyörä, jos aikoo pääosin polkea kaupunki- ja taajama-alueella? Mieluummin sijoittaa ylijäävän rahan akun lisäkapasiteettiin, mikä lisää käyttömukavuutta. Käyttömukavuus ja helppous ovat mielestäni tärkeimpiä asioita sähköpyörää valittaessa. ”

”Nyt pitää toimia”

Kevät ja kesä ovat tunnetusti pyöräilyn kulta-aikaa. Monena vuonna sähköpyörät ovat loppuneet kaupoista juuri kesäkauden parhaimpien kelien alkaessa.

”Tämän vuoden malleja kasataan juuri tällä hetkellä Tampereella. Paras aika hankkia sähköpyörä onkin juuri nyt, sillä tiedän kokemuksesta, että kesän edetessä suosituimmat mallit myydään loppuun. Harva asia on niin hauskaa kuin ajella pyöräteillä omalla sähköpyörällä.”

Artikkelissa mainitut sähköpyörät:

Sähköpyörä kaupunkiajoon: kuntokauppa.fi/fitnord-ava-300

Kuntokauppa - Fitnord Ava 300 sähköpyörä


Sähkömaastopyörä vaihteleviin olosuhteisiin: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-200

Kuntokauppa - Fitnord Ranger 200 sähköpyörä

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat