Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

SVT: Kaksi jouk­kuet­ta hei­tet­tiin ulos nuorten MM-kil­pai­lu­jen pa­luu­len­nol­ta

Calgary

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-kilpailujen keskeyttämisestä seurasi paluulentojen uudelleenjärjestely ja kiharaiset paluukuviot Kanadasta Eurooppaan, mutta tämä ei riittänyt Tshekin ja Venäjän joukkueille. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan Tshekin ja Venäjän joukkueet heitettiin ulos paluulennolta, koska osa pelaajista oli juovuksissa, poltti tupakkaa ja kieltäytyi kasvomaskien käyttämisestä. Kanadassa pitää käyttää kasvomaskia julkisilla paikoilla.

Myös Suomen joukkue on lennolla Kanadan Calgarystä Saksan Frankfurtiin. Nuorten Leijonien odotetaan jatkavan Frankfurtista Helsinkiin vielä tänään, mutta Tshekin ja Venäjän joukkueiden töppäilyn myötä lento Calgarystä Frankfurtiin viivästyi ja on epäselvää, ehtiikö Suomen joukkue jatkolennolle.

Nuorten MM-kilpailut alkoivat Kanadan Edmontonissa ja Red Deerissä tapaninpäivänä, mutta keskeytettiin jo keskiviikkona lukuisten koronavirustartuntojen takia. Suomi voitti molemmat ottelunsa, jotka maajoukkue ehti pelaamaan.