Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Sveit­si­läi­nen Sun­Mir­ror ostaa La­ti­tu­de 66 Co­bal­tin 45 mil­joo­nal­la eurolla – "Kauppa tulee mer­kit­se­mään voi­ma­kas­ta in­ves­toin­tien ja hen­ki­lös­tön kasvua Suo­mes­sa te­ke­määm­me mal­mi­net­sin­tään"

Sveitsiläinen malminetsinnän ja kaivostoiminnan kehittämistä tekevä yhtiö SunMirror AG ostaa Latitude 66 Cobalt Oy:n, kertoo Latitude 66 Cobalt tiedotteessaan.

Kauppasumma on 45 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi myyjä saa 2 % liikevaihtoon perustuvan rojaltimaksun Latitude 66 Cobaltin tulevasta tuotannosta.

Tiedotteen mukaan Latitude 66 Cobalt jatkaa kaupan toteutuessa omana yksikkönään. Kaupalla ei myöskään ole vaikutuksia henkilöstöön.

– Kauppa tulee merkitsemään voimakasta investointien ja henkilöstön kasvua Suomessa tekemäämme malminetsintään. Kaupan jälkeen resurssimme myös Kuusamon Juomasuon ja Posion Haarakummun kobolttikaivoshankkeiden kehittämiseen ovat nykyistäkin paremmat, Latitude 66 Cobaltin toimitusjohtaja Thomas Hoyer kertoo tiedotteessa.

Yrityskaupan on tarkoitus toteutua ennen tämän vuoden loppua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.