Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Sveitsi kukisti Kanadan ja jatkaa puh­taal­la pelillä MM-jäil­lä

Riika
Näin ratkeaa Sveitsin voitto Kanadasta, kunAndres Ambuhl (10) on iskenyt 3-1 maalin kanukkien verkkoon.
Näin ratkeaa Sveitsin voitto Kanadasta, kunAndres Ambuhl (10) on iskenyt 3-1 maalin kanukkien verkkoon.
Kuva: SALVATORE DI NOLFI

Sveitsi voitti Kanadan maalein 3–2 ja jatkaa puhtaalla pelillä Riiassa pelattavassa jääkiekon miesten MM-kilpailujen B-lohkossa. Sveitsi on voittanut kaikki viisi otteluaan ja on B-lohkon kärjessä.

Tyler Toffoli vei Kanadan johtoon kaksi sekuntia ennen toisen erän puoliväliä. Nico Hischier tasoitti alle neljä minuuttia myöhemmin, ja Dario Simion teki Sveitsille 2–1-johtomaalin ennen erätaukoa.

Andres Ambühl tuplasi Sveitsin johdon kolmannen erän puolivälin jälkeen, mutta Kanadan Michael Carcone pani pelin jännäksi loppuminuuttien kavennuksellaan.

Sveitsi on pelannut erinomaisesti ja tehnyt viidessä ottelussa 22 maalia. Käkikellomaa on päästänyt vain neljä maalia. Sveitsi kohtaa alkusarjassa vielä Tshekin ja Latvian.

Tshekki kesytti Norjan 2–0 lauantain alkuiltapäivän ottelussa. Dominik Kubalik ja Jakub Flek tekivät maalit avauserän jälkimmäisellä puoliskolla. Loput hoiteli maalivahti Karel Vejmelka, joka venyi kiekon tielle 27 kertaa. Tshekki on B-lohkossa toisena ja Kanada kolmantena.

Yhdysvallat kukisti Tampereella pelattavassa A-lohkossa Tanskan maalein 3–0, mutta taivutti vastustajansa vasta päätöserän täysosumilla. Cutter Gauthier teki ottelun avausmaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia. Alex Tuch tuplasi johdon alle viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Rocco Grimaldi iski loppulukemat Tuchin (1+2) syötöstä.

Casey DeSmith venyi Yhdysvaltojen maalilla kiekon tielle 22 kertaa. Tanska vaihtoi maalivahtia jo ensimmäisellä erätauolla, kun Frederik Dichow teki tilaa George Sörensenille. Tanskalaismaalivahdeille kertyi yhteensä 33 torjuntaa. Yhdysvallat on voittanut kaikki viisi otteluaan ja johtaa A-lohkoa.