Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Suvi Mink­ki­nen sä­väyt­ti se­ka­vies­tin alussa - sitten loppui happi, Suomi 11:s olym­pia­la­duil­la

Zhangjiakou/Helsinki
Suvi Minkkinen onnistui ampumapaikalla, mutta hiihto-osuus korkealla oli tuskien taival.
Suvi Minkkinen onnistui ampumapaikalla, mutta hiihto-osuus korkealla oli tuskien taival.
Kuva: VASSIL DONEV

Suomi on sijoittunut 11:nneksi ampumahiihdon sekaviestissä Pekingin olympialaisissa. Suomen viestiä Zhangjiakoun pakkaskisassa veivät Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Kilpailun voitti Norja 0,9 sekunnin erolla Ranskaan. Sekuntitaistelussa kolmas oli Venäjän olympiakomitean joukkue, joka jäi voittajille 1,5 sekuntia. Suosikeihin kuulunut Ruotsi jäi neljänneksi 41 sekunnin erolla kärkeen.

Sekaviestissä kilpaillaan 4x6 kilometrin matkalla. Suomi oli avausosuudella parhaimmillaan jopa toisena, ensimmäisen makuupaikan jälkeen.

– Makuu meni jonkinlaisessa flow'ssa. Huomasin vasta, kun nousin pystyyn, että muut vielä makaavat siinä, Minkkinen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Minkkinen ampui molemmat paikat puhtaasti ilman varapatruunoita, mutta hiihdossa hänellä oli hankalampaa. Korkeassa ilmanalassa happi oli vähissä, ja Minkkiselle tuli päänsärky kisan jälkeen.

Eder selvisi myös ilman sakkokierroksia, mutta vaihteleva tuuli pakotti varapatruunoille.

– Hiihto tuntui ihan hyvältä. Olen siihen tyytyväinen, Eder sanoi Ylelle.

Seppälä nosti osuudellaan Suomen yhdeksänneksi. Ampumapaikalla hän joutui käyttämään yhden varapatruunan makuulla, mutta pystyltä hän ampui paremmissa oloissa puhtaasti.

Hiihdossa kylmä ilma ja kova tuuli kurittivat Seppälän elimistöä.

– Aika kovasti otti keuhkoihin, Seppälä kuvasi Ylelle.

Hiidensalo joutui makuupaikan jälkeen sakkokierrokselle. Maalissa Suomen ero kärkeen oli lähes kolme ja puoli minuuttia.