Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Suvi Mink­ki­nen lois­toam­mun­nal­la uran par­haa­seen

Maastohiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson valittiin Pekingin kisoihin ampumahiihtäjänä.

Ruhpolding
Suvi Minkkinen nousi 18:nneksi takaa-ajossa.
Suvi Minkkinen nousi 18:nneksi takaa-ajossa.
Kuva: NordicFocus/Ampumahiihtoliitto

Suvi Minkkinen onnistui hienosti ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajokisassa Saksan Ruhpoldingissa. Keskiviikon pikakisan 51. sijan myötä takaa-ajoon jälkijoukoissa startannut Minkkinen ampui puhtaasti kaikki neljä ammuntaa ja oli 18:s. Sijoitus on hänelle uran toistaiseksi paras maailmancupissa.

Minkkisen aiempi paras cup-sija oli joulukuulta Hochfilzenin takaa-ajokisasta, jossa hän oli 24:s. Sunnuntaina Ruhpoldingissa Minkkisen siivitti ensimmäistä kertaa top-20:een vaikuttava penkkatyöskentely: hänen lisäkseen vain kisan voittaja, Norjan Marte Olsbu Röiseland selvitti kisan ilman sakkokierroksia. Minkkisen nopeus ampumapenkalla oli myös kohdillaan, hän oli ammunnoissa kisan 14. nopein.

Puhdas sarja nosti Minkkisen tämän cup-kauden osumaprosentiksi 89, jolla hän kuuluu kiertueen kärkinaisten joukkoon. Maailmancupia johtava ja kauden viidestä takaa-ajosta neljä voittanut Röiseland on kauden aikana päälle 200 kutia ampuneista tarkin 92 prosentin tarkkuudellaan.

Pikakisassa 43:nneksi jäänyt Mari Eder ei lähtenyt takaa-ajoon, hän suuntaa jo cupin tiiviin tammikuun ensi viikolla päättävään Anterselvan cup-tapahtumaan.

"Olen niin ylpeä tästä matkasta"

Sunnuntain muut palkintopallisijat matkasivat ruotsalaisperheeseen, kun Elvira ja Hanna Öberg olivat toinen ja kolmas. Siskokset johtavat Pekingin olympialaisten vahvaa Ruotsin naisjoukkuetta, johon sunnuntaina nimettiin vielä kaksi viimeistä urheilijaa.

Paikat annettiin Mona Brorssonille ja vajaat kaksi vuotta sitten ampumahiihtoon vaihtaneelle maastohiihdon olympiavoittajalle Stina Nilssonille. Pyeongchangissa 2018 sprinttihiihdon olympiakultaa kirinyt ja maastohiihtourallaan myös kaksi MM-kultaa ottanut Nilsson oli onnesta ymmyrkäisenä Pekingin matkan varmistuttua.

– Olen niin ylpeä tästä matkasta, jota olen tähän mennessä tehnyt ampumahiihtäjänä. Tulen kokemaan kolmannet olympialaiseni, mutta nämä tuntuvat ensimmäisiltä, Nilsson kertoi Ruotsin olympiakomitean tiedotteessa.