Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Su­si­jen­gin olym­pia­tiel­lä ensin vastaan tuttu Puola ja tun­te­ma­ton Bahama – tur­nau­si­sän­tä Espanja suur­suo­sik­ki

Mies
Suomi kohtaa koripallon miesten olympiakarsinnan alkulohkossa Espanjan Valenciassa Puolan ja Bahaman.
Suomi kohtaa koripallon miesten olympiakarsinnan alkulohkossa Espanjan Valenciassa Puolan ja Bahaman.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Suomen miesten koripallomaajoukkueella on kova haaste edessään, kun viimeisiä paikkoja ensi kesän Pariisin olympialaisten koripalloturnaukseen jaetaan olympiakarsinassa ensi heinäkuun alussa. Maanantaisessa arvonnassa Suomi sai karsintaturnauksensa alkulohkoon vastaansa Puolan ja Bahaman, ja kovimpana kantona kaskessa kohti Pariisia odottaa karsintaa isännöivä koripallomahti Espanja.

Susijengin olympiakarsintaturnaus pelataan Espanjan Valenciassa. Toisessa Valencian lohkossa ovat Espanjan ohella Libanon sekä Angola. Kummastakin lohkosta kaksi parasta etenee turnauksen välieriin, ja välierävoiton jälkeen on voitettava vielä turnausfinaali saadakseen paikan Pariisin olympiakoripalloon.

Olympiakarsinnat järjestetään 2.–7. heinäkuuta. Pariisin olympialaiset ovat 26. heinäkuuta–11. elokuuta.

Puola on perinteikäs koripallomaa ja Susijengillekin tuttu vastus. Maat pelasivat viime vuoden EM-kisoissa samassa alkulohkossa, ja Suomi murskasi Puolan peräti 30 pisteellä. Puola sinnitteli kisoissa lopulta kuitenkin aina neljännelle sijalle.

Bahama puolestaan on uusi tuttavuus. Maa selvitti olympiakarsintaan tiensä Amerikkojen esikarsinnasta voittaen muun muassa kovan Argentiinan peräti kahdesti. Bahamalla oli viime elokuun esikarsintaturnauksessa riveissään NBA:ssa kyntensä näyttäneitä nimimiehiä kuten Buddy Hield ja Deandre Ayton sekä kokenut Eric Gordon.

– Puolaa vastaan on pelattu tasaisia pelejä vuosien mittaan, ja heillä on varmasti revanssin nälkää (EM-tappiosta). Tuttu joukkue meille, ja hekin tuntevat meidät. Bahama on puolestaan täysin uusi tuttavuus. Hieno esikarsintaturnaus heiltä, siellä oli kolme NBA-pelaajaa heillä. Varmasti hieno vastus, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kuvaili arvonnan tuomia vastustajia.

Isäntäjoukkue Espanjan odottaisi hallitsevan toista lohkoa, vaikka isännillä onkin varmasti melkoisesti paineita jatkoonpääsyn suhteen. Espanjakin oli Susijengillä vastassa viime vuoden EM-turnauksessa, kun lopulta Euroopan mestariksi marssinut koripallojätti pudotti Suomen puolivälierissä.

– Espanja on suurin suosikki. Me kuitenkin keskitymme ensimmäiseksi siihen, että pääsemme (alkulohkosta) jatkopeleihin, Tuovi totesi.