Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Su­si­jen­gin EM-tur­naus päättyi – Espanja lopulta liian kova vastus

Berliini
Suomen Alexander Madsen (20) yrittää pysäyttää Espanjan parasta pistemiesstö, 27 pistettä heittänyttä Willy Hernangomezia.
Suomen Alexander Madsen (20) yrittää pysäyttää Espanjan parasta pistemiesstö, 27 pistettä heittänyttä Willy Hernangomezia.
Kuva: CLEMENS BILAN

Suomen tie koripalloilun EM-kisoissa päättyi 90–100-tappioon puolivälierässä Espanjaa vastaan. Suomen paras korintekijä oli 28 pistettä heittänyt Lauri Markkanen.

Espanja eteni välieriin ja kohtaa perjantaina Saksan ja Kreikan välisen kamppailun voittajan.

Espanjan Joel Parra aloitti Lauri Markkasen vartijana. Markkanen heitti avausneljänneksellä vain kaksi kertaa ja teki 2 pistettä.

Suomi pelasi alkuminuutit hermostuneesti. Mikael Jantunen nosti nopean hyökkäyksen päätteeksi lay upin ohi vajaan kolmen minuutin kohdalla Espanjan johtaessa 6–2, mutta sen jälkeen Suomi alkoi päästä juoksemaan.

Sasu Salinin kolmonen Miro Littlen syötöstä nosti Suomen 11–9-johtoon viiden minuutin kohdalla. Little syötti Alexander Madsenin palloscreenistä lay upiin ja 14–9-johtoon ja pakotti Espanjan aikalisälle, kun neljännestä oli jäljellä 3.58 minuuttia.

Jantusen kolmen pisteen peli lisäsi Suomen johdoksi 22–13 ja hänen puolen kentän kolmosensa vei Suomen tauolle 30–19-johdossa. Toista neljännestä oli pelattu kolme minuuttia, kun Espanja siirtyi paikkapuolustukseen Suomen johtaessa 37–24.

Suomen hyökkäyspeli hidastui, mutta vain pariksi minuutiksi. Espanjan seitsemäs menetys johti Jantusen nopeasta hyökkäyksestä nostamaan kakkoseen ja Markkasen ensimmäinen kolmonen nosti Suomen 44–31-johtoon.

Suomen puolustuksen ensimmäisen puoliajan ainoat vuodot tulivat korin alta, josta Willy Hernangomez nosteli 13 pistettä ja missä Shawn Huff otti neljännen virheensä puoliajan viimeisellä minuutilla. Toisella neljänneksellä Suomi muutti low post -puolustustaan ja palasi vuosikymmenen takaiseen tavaramerkkiinsä päätyrajatuplaukseen.

Puoliajalla Suomi johti 52–43, mutta hävisi kolmannen neljänneksen 15 pisteellä. Neljännes alkoi Willy Hernangomezin peräkkäisillä donkeilla ja Lorenzo Brownin hyppyheitolla, jotka toivat Espanjan tilanteeseen kahden pisteen päähän (51–53). Suomen aikalisän jälkeen Espanja nosti edelleen puolustuksensa intensiteettiä ja pakotti Suomen yhä kauemmas korista. Parran kolmonen vei Espanjan 60–57-johtoon neljänneksen puolivälissä.

Suomi ei saanut pelattua palloa edellispelien tapaan Markkaselle liikkeeseen, vaan tämä joutui lähtemään hyökkäämään staattisista tilanteista. 37-vuotiaan Rudy Fernandezin kolmonen nosti Espanjan 70–65-johtoon, kun viimeiseen taukoon oli runsas minuutti.

Viimeisen neljänneksen toisella minuutilla Suomi siirtyi isoon viisikkoon, mutta Espanja vastasi koko kentän puolustuksella, joka jälleen sekoitti Suomen peliä. Madsen nosti hyökkäyslevypallosta Suomen kahden pisteen päähän (84–82), mutta Hernangomez torjui Markkasen donkkiyrityksen ja Suomi otti aikalisän tilanteessa 87–82, kun peliaikaa oli 3.26 minuuttia. Fernandezin kolmonen lisäsi Espanjan johdoksi 90–82 ja Madsen otti viidennen virheensä Juancho Hernangomezin donkkiyritystä vastaan. Fernandezin kolmas kolmonen tilanteeseen 95–84 oli viimeinen naula Suomen arkkuun, kun peliä oli jäljellä 1.48 minuuttia.